Burj-al-arab, "Seilet", et landemerke i Dubai, som er et populært men risikabelt reisemål. Pixabay
Del saken

Laleh Shahravesh ble arrestert i Dubai i mai 2018 og risikerer to år i fengsel. Hun er anklaget for å ha fornærmet eksmannens nye kone på Facebook.

Bakgrunnen er to poster hun la ut på Facebook i 2016, skriver Independent. I tillegg til fengsel risikerer hun 50.000 pund i bøter. Hun skrev:

«Jeg håper du havner under jorden din idiot. Faen ta deg. Du forlot meg for denne hesten», og fulgte opp med «Du gitet deg med en hest, din idiot».

Begravelse

Shahravesh og datteren Paris på 14 år var i Dubai for å delta i eksmannens/farens begravelse da de ble arrestert. Datteren fikk lov å reise tilbake siden hun ikke hadde noe ansvar for det som er skjedd. Men Shahravesh fikk passet konfiskert og kan ikke reise ut av landet.

Shahravesh var gift med Dos Santos i 18 år, og mot slutten bodde de i Dubai. Da hun og dattera flyttet hjem, skal han ha blitt igjen. Shahravesh skal ha blitt svært overrasket da han giftet seg på nytt bare måneder etter skilsmissen.

Radha Stirling, som representerer Shahravesh, sier om datteren:

– Ikke bare har Paris mistet sin far, men da hun skulle ta et siste farvel med ham, endte hun opp i et skremmende fengsel i Midtøsten, og nå er hun uten sin mor.

Paris arbeider nå med et brev til Sheikh Mohammed, statsministeren av De forente arabiske emirater, for å appellere om at moren settes fri.