Prins Harry og Meghan Markle viser frem den nyfødte til kongeparet og Meghans mor Doria Ragland. Foto: Chris Allerton/Copyright SussexRoyal/Pool via REUTERS
Del saken

Den britiske komikeren Danny Baker feiret kongelig fødsel ved å legge ut en tweet som raskt ble stemplet som rasistisk.

Baker nekter for at han er rasist, og sier til MailOnline at han ikke visste at det var hertuginnen av Sussex hadde født et barn, og at han absolutt ikke tenkte på hennes bakgrunn.


Han påstår at han bare vitset om klasseforskjeller, at han ikke hadde rase i tankene og at han har gjort brukt bildet ved flere andre fødsler uten at noen har reagert:

– Hadde det ikke vært for Meghan ville det vært en helt OK vits, sier Baker.

Meghan Markle har afro-amerikansk mor, og det har versert en del vitser som peker mot hennes bakgrunn. Som f.eks. at det ikke vil være noen problemer å oppdra en mørkhudet unge i den kongelige familien, siden de allerede har så mye «gull, glitter og fancy biler».

Oppsagt av BBC

David Baker slettet tweeten med en gang han ble gjort oppmerksom på at den var krenkende, og har unnskyldt seg på Twitter for dårlig valg av bilde. Allikevel mistet han jobben i BBC (for tredje gang, forøvrig).

Men dette er ikke nok. Nå skal han etterforskes av politiet. Metropolitan Police, som er veldig opptatt av å bekjempe såkalt hatkriminalitet, sier de har startet etterforskning etter at det har kommet anklager mot Baker.