Slik ser et kjønnsnøytralt toalett ut hos Charleton Trust. Foto: Twitter/Linda Grant
Del saken

Kvinne klager fordi hun må passere et urinal for å komme inn på det kjønnsnøytrale toalettet.

Slik presenterer Daily Mail saken om Linda Grant, som på Twitter klager over hvordan opplegget for såkalt kjønnsnøytrale toaletter fungerer i praksis hos Charleton Trust.

Charleton Trust er en historisk bygning som også fungerer som et kunstgalleri. På grunn av postmoderne tankegang har de to toalettene, som tidligere var forbeholdt menn eller kvinner, nå begge fått benevnelsen kjønnsnøytrale.

Problemet er bare at kunstgalleriet ikke har tatt seg bryet med å fjerne urinalet.

Det virker ikke som om Daily Mail forstår at det er den kjente forfatteren Linda Grant som har skrevet om saken på Twitter, siden de kun betegner henne som «kvinne» og «tobarnsmor fra Liverpool».

Som man kan se av en kommentar under hennes Twitter-melding er det noen som mener denne situasjonen har oppstått fordi menn nå kan identifisere seg som kvinner, noe som kan virke kontraproduktivt med tanke på likestilling:

Riktignok er det ene toalettet, som tidligere var forbeholdt kvinner, fortsatt uten urinal. Men kvinnene må uansett dele også dette toalettet med menn. Så resultatet er at toalettkapasiteten for kvinner er redusert, i alle fall for kvinner som foretrekker å ikke passere et urinal på veien til sitt avlukke.

Ikke alle menn er spesielt begeistret for løsningen heller, og en skriver i en kommentar på Twitter:

«Jeg tror de fleste menn vil foretrekke å benytte et urinal uten at kvinner kommer inn og ut.»

En annen kommenterer at de fleste fedre vil være skeptiske til å la sine tenåringsdøtre benytte denne typen kjønnsnøytrale toaletter.