Tom Hanks har stemmen til karakteren Woody, her ved USA-premieren for Toy Story 4 i Los Angeles 11. juni. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)
Del saken

Stella Duffy er en britisk forfatter som prøver seg som filmkritiker. I et intervju med BBC Radio 4 kritiserer hun Toy Story 4 for mangelen på «mangfold».

– Seriøst, det er 2019! Hva i all verden tenkte Disney på ved å lage en film uten noen svarte hovedroller. Ja, det er svarte skuespillere, men de er gule og de er grønne og de er «plush». Hvordan kan de tro at dette er greit nå?

Duffy er dessuten kritisk til de som hevder at figuren Bo Peep er feminist:

– Ja, la oss snakke om den hvite feminismen som presenteres her. «Se, Bo Peep er feminist!» Nei, det er hun ikke! Hun kommer til å forelske seg, hun kommer til å leve lykkelig resten av sine dager, det er ikke feminisme! Det er en kvinne som sparker av seg skjørtet for å vise frem undertøyet.

Stella påstår også at filmen diskriminerer funksjonshemmede uten at begrunnelsen kommer særlig klart frem.

Det er mulig Duffy ville foretrukket at Disney byttet ut de populære hovedkarakterene og erstattet de med mørkhudete, transer og folk i rullestol. Som vi skrev om nylig: Dette er forsøkt før, men f.eks. Ghostbusters 2016 ble en total flopp.

Les også: Kinopublikum har fått nok av politisk indoktrinering

Liten støtte for Stella

Stella møtes med kritikk og latterliggjøring i diverse kommentarfelter, og påstår selv at hun har blitt utsatt for «hatefulle eposter». Kinopublikumet lar seg heller ikke overbevise.

Det viser seg, ikke overraskende, at de fleste går på kino for å underholdes, ikke for å bli indoktrinert i den gjeldende postmoderne galskapen.

Disney valgte å beholde hovedkarakterene i Toy Story 4. Og publikum strømmer til kinosalene for å kose seg. Siden filmen hadde premiere over mesteparten av verden i helgen har den allerede spilt inn 238 millioner dollar, noe som er ny rekord for en animert film på verdensbasis, til tross for skuffende tall i USA etter premieren 11. juni.

John Nolte i Breitbart skryter forøvrig Toy Story 4 opp i skyene. Ifølge Filmweb skal Toy Story 4 ha premiere i Norge 6. september. Vi som har barn og ikke føler behov for en aften med indoktrinering kan glede oss!

Offisiell trailer: