Brigitte Bardot. Foto: REUTERS/Francois Lenoir
Del saken

Filmlegenden Brigitte Bardot tiltales for hatkriminalitet, etter å ha beskrevet folk fra det franske, oversjøiske territoriet Réunion som «degenererte villmenn». 

84-åringen forteller at hun er rasende fordi mange av de som lever på øya i Det indiske hav, som er en del av republikken Frankrike, behandler dyr på en grusom måte. I et åpent brev til lokale myndigheter, skriver Bardot at «de innfødte har beholdt sine primitive gener». Dette rapporterer Daily Mail. 

Den franske skuespillerinnen skildret i brevet indiske tamiler som angivelig «halshugget geiter og kastet innvollene i havet, noe som tiltrakk seg haier», som igjen skal ha truet svømmere.

Les også: Katy Perry beklager etter kritikk av «rasistiske» sko

Kannibalisme

Videre refererte Bardot til «tidligere århundrers kannibalisme», og beskrev de som kommer fra Réunion som «en degenerert befolkning innsvøpt i barbariske, nedarvede tradisjoner». 

President Didier Robert på Réunion har beskrevet utspillet som «uansvarlig, opprørende og foraktelig». Han mener brevet inneholder «absolutt uakseptabel» rasisme.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Bardot straffeforfølges for hatkriminalitet. Hun skal fra før være dømt fem ganger for slike handlinger.

Réunion befinner seg i Det indiske hav, nesten 10 000 kilometer fra Paris, og er et av fem oversjøiske departementer i republikken.