Brad Pitt under premieren av filmen "Ad Astra" i Los Angeles, 18. september 2019. REUTERS/Mario Anzuoni
Del saken

Brad Pitt (55) har i mange år erklært at han har et ateistisk livssyn. Nå sier han at det bare var en form for opprør, skriver Christian Post.

I et intervju med GQ sier superstjernen at han still leter etter svarene:

– Jeg vokste opp med kristendommen. Jeg var alltid kritisk, men det virket noen ganger. Men når jeg flyttet for meg selv forlot jeg troen helt og kalte meg agnostiker. Jeg forsøkte noen spirituelle greier, men det funket ikke.

Så kalte jeg meg ateist en periode, men det var bare for å være litt rebelsk (…) Og så fant jeg meg selv returnere til en tro på – jeg hater ordet spiritualitet, men en tro på at vi alle er knyttet sammen.

I et intervju i 2009 benektet Pitt at han hadde en spirituell side, og beskrev seg selv som «20 prosent ateist og 80 prosent agnostiker».

I 2011 fortalte Pitt hvordan den religiøse oppdragelsen fikk ham til å føle seg «kvalt».

Den nye interessen for tro skal kommet i kjølvannet av skilsmissen med Angelina Jolie. Dette skal ha ført til at Pitt endret verdier og livsstil. Han skal ha gjennomført såkalt rehab etter skilsmissen, og redusert sitt rusmisbruk. Pitt fokuserer nå mer på samvær med sine barn.

Brad Pitt er nå aktuell med sci-fi filmen «Ad Astra».