Foto 1: Shutterstock. Foto 2: Beauty medical Oslo, Facebook.
Del saken

Men vil ikke fortelle hvilke klinikker som står bak de mislykkede leppeinjeksjonene. 

Uforsvarlig praksis med injeksjoner kan skape alvorlige komplikasjoner og vedvarende skade.

En 5-års undersøkelse på et behandlingssenter i USA med fokus på komplikasjoner, viste at hyaluronsyre var fyllstoffet som ga minst komplikasjoner. I perioden ble det gjennomført 2089 behandlinger med injeksjons behandlinger ved senteret. Av disse var 1047 behandlinger med fyllstoffet hyaluronsyre.

Flere tilfeller 

Klinikken hevder at de har fått 4 pasienter fra samme lege, men vil ikke gå ut med hvilken lege det er snakk om.

Bildene viser alvorlige komplikasjoner og hevelse, hvor pasientene er nødt til å fjerne filleren de har fått. Hva slags fyllstoff som er brukt eller årsaken til komplikasjonene opplyser klinikken ikke om.

Innlegget skaper skrekk i kommentarfeltet: 

Klinikken har ikke svart på hva slags filler som er brukt eller hva som har forårsaket komplikasjonene.

Injeksjonsbehandlinger er en risiko og komplikasjoner kan oppstå, selv om de færreste får allergiske reaksjoner ved bruk av hyaluronsyre. Selve injeksjonen kan ha større betydning for resultatet og dersom behandleren ikke er trent i å sette filler, er risikoen for å treffe blant annet blodårer stor. Dette forårsaker store hevelser. I slike tilfeller oppdages ofte feilen raskt og tiltak settes i gang før pasienten får forlate klinikken.

Klinikken velger å gå ut med bilder og advarsel, men holder tilbake informasjon om hva som har forårsaket komplikasjonene, samtidig som de unngår å svare på kritiske spørsmål.

Om det er allergisk reaksjon på filler eller om klinikken de har blitt behandlet hos ikke klarer å sette filleren korrekt, får vi altså ikke vite.

Klinikken ønsket heller ikke å kommentere saken ovenfor Xstra.

Presset på facebook 

«Dere burde være ansvarlige nok til å advare folk mot denne klinikken. Uetisk å holde en slik informasjon skjult for å reklamere for egen kompetanse» skriver Shurika Hansen til klinikken på Facebook.

Valgte klikken å ta til motsvar:

«Jeg ønsker ikke å svartmale noen klinikker. For meg er det langt ifra etisk riktig. Det var heller ikke hensikten med posten.. Snakker ikke andre ned for å framsnakke oss selv. Jeg syns bransjen skal stå sammen. Det er nok krig i verden så siste jeg ønsker er å skape noen krig i bransjen. I tillegg, det er nok av mennesker i landet så kunder trenger vi ikke sloss om;-)

Når det er sagt:
Poenget med posten er at det er FOR mange jenter som kommer med elendige resultater. Og at man må være kritiske iht valg av kosm.spl/lege. Selvom man er lege betyr det ikke at man har sertifisert seg i kosmetiske behandlinger. Med hånden på hjertet, de aller fleste leger aner ikke hvordan man skal sette kosmetiske injeksjoner. Dessverre er det noen som er kyniske der ute, og vil tjene penger på injeksjoner selvom de ikke har kurs – men gjemmer seg bak legetittelen. Så sjekk ut kompetansen først er mitt råd. Det er veldig mange dyktige i vårt fag også, så målet mitt er at de som leser posten velger behandler med godt rykte, lang erfaring, god kompetanse, kvalitetsprodukter, mulighet for korreksjon om noe skulle gå galt osv.. Billig filler = oftest dårlig filler. Og det er oftest unge jenter som rammes, da de går etter de billigste stedene. Eller så går de steder der andre unge jenter går (klinikker som de vet behandler jenter under 18 år feks eller går der hvor de vet lager gigantiske duck lips fordi at de TROR at det er fint(?)) Det er veldig uheldig. For de må oftest tømme leppene etterpå pga smerter, de er harde, noduler/klumpete, emigrert utenfor, ødelagt vev, osv.. Og da blir billig fort veldig dyrt. Men ikke minst så ser det forferdelig ut og ofte følger komplikasjoner med. I tillegg blir de veldig veldig lei seg og sist men ikke minst – bransjen vår er de som får svi. Kun pga noen enkelte som gjentar seg iht komplikasjoner. Det finnes mange seriøse og flinke så hvorfor ikke legge litt mer på behandlingen? Det er jo tross alt midt i ansiktet og det er kjipt å bruke penger på å gjøre seg fin, men så blir det til at alle rundt snakker om nebbet ditt istedenfor..»

Uansvarlig 

Å holde tilbake informasjon som forvolder skade og som koster pasienter både helse og penger å rette opp i (om mulig) er uansvarlig.

Hansen er tydelig i sitt svar: «Det som er uetisk med at dere holder tilbake denne informasjonen er følgende: Jo flere jenter som ikke vet og benytter seg av den klinikken, jo flere kunder får dere.»

Kontakt oss

Har du erfaring med, eller kjenner noen som er berørt av uforsvarlig praksis, vil vi gjerne komme i kontakt med deg!

Kontakt oss på:

[email protected]

[email protected]