51 år gamle Daniel Craig skulle egentlig ikke gestalte rollen som James Bond mer, etter den forrige filmen «Spectre». Men i fjor ble det kjent at den kommende Bond-filmen, som foreløpig kun har arbeidstittelen «Bond 25», blir hans femte og siste som den ikoniske agenten. Foto: Claudio Bresciani / NTB scanpix
Del saken

Deler av innspillingen av den nye James Bond-filmen spilles inn i Norge, nærmere bestemt Nittedal. Allerede i slutten av mars kommer filmteamet, ifølge NRK.

Kanalen har fått innsyn i dokumenter fra Nittedal kommune, som bekrefter at innspillingen vil foregå i Nittedal fra 25. mars til 2. april.

I løpet av den aktuelle uken blir det innført et midlertidig flyforbud i området, på bakgrunn av at innspillingen blant annet vil involvere helikoptre som flyr i høy hastighet i lav høyde.

Ryktene om norsk Bond-innspilling begynte å svirre i forrige måned etter at det ble kjent at det var snekret en stor hytte på isen i myrkanten ved Langvann i Hakadal. Kort tid etter ble det bekreftet gjennom dokumenter fra kommunen at det skal spilles inn film ved den nybygde hytta.

«Bond 25» med Daniel Craig i hovedrollen, blir tildelt 47 millioner kroner i insentivtilskudd for innspilling i Norge. Filmen skal ifølge filmnettstedet IMDB ha premiere i februar 2020 og er den 25. i rekken om Agent 007.

Det er foreløpig ikke kjent om Craig er involvert i scenene som skal spilles inn i Norge.