Skjermbilde Instagram.
Del saken

Cubus har beklaget at de ikke inkluderte jenter med annen hudfarge etter at de la ut et bilde på Instagram med seks norske jenter. De norske jentene blir hetset og kalt «blendahvite» i kommentarfeltet.

– I’m so fucking tired of this shit. Blendahvitt and zero mangfold much!, skriver en person i kommentarfeltet til motemagasinet Melk og Honning som skrev sarkastisk «Mangfold» da de postet reklamen til Cubus.

– Alle ser ut som tvillinger. Ikke mye mangfold der nei, skriver en annen.

 

View this post on Instagram

 

Mangfold ? #cubus

A post shared by MELK & HONNING (@melkoghonning) on

Andre har kommentert at de er «sjokkerte».

– Nå ble jeg rett og slett sjokkert! Dette er jo det motsatte av mangfold, raser en person.

Motemagasinet Melk og Honning har tidligere hyllet kleskjeden Zara for å promotere hijab i sine butikker.

 

Cubus beklager

De seks jentene som har blitt utsatt for hets på sosiale medier har ikke uttalt seg. Men det har informasjonssjef i Cubus, Julie Bragli Eckhardt, som sier til KRSby at de er enig i kritikken som går på mangfold.

– Vi er helt enige i at dette bildet ikke representerer mangfold. Tilbakemeldingene har bidratt til at vi ser at vi har for lite mangfold i vår kommunikasjon. Dette tar vi nå tak i, og vi regner med at vi vil bli fulgt nøye med på i tiden som kommer, sier hun til nettstedet.

Men ikke alle liker at Cubus beklager seg og at de norske jentene blir utsatt for hets.

– Snakk om å tenke raser, normale folk reagerer ikke på sånt. Jeg blir kvalm av fanatiske nordmenn og resten av PK ligaen. Hører ikke en dritt andre veien når det skjer. Gå til legen kanskje dere får noe for det, en cyanid pille ellerno, skrives det i kommentarfeltet.