Jessica Yaniv er uønsket hos gynekologen. Foto: trustednerd/Twitter
Del saken

Jessica Yaniv er en transkjønnet aktivist som identifiserer seg som kvinne. Xstra skrev om Yaniv i oktober.

Den gangen saksøkte Yaniv en rekke skjønnhetssalonger i Canada som nektet å barbere hans mannlige kjønnsorgan. Han gikk spesielt etter lavtlønnede kvinner med innvandrerbakgrunn.

Det ble også antydet at Yaniv hadde en viss forkjærlighet for svært unge jenter. Brendan O`Neill, redaktør for Spiked! og skribent for Spectator beskrev situasjonen som Orwellsk og at virkeligheten nå har blitt en krenkelse. Og hva med religionsfrihet og kvinnenes rettigheter?

– Å presse kvinner til å utføre handlinger med en penis mot deres vilje er forferdelig og viser at politisk korrekthet nå har krysset en linje mellom irriterende og avskyelig.

Les også: Skjønnhetssalonger saksøkt da de nektet å barbere mann nedentil, saken avvist av retten

Yaniv tapte forøvrig saken i retten, begrunnelsen var at kvinner selv har rett til å  bestemme om de vil barbere mannlige kjønnsorganer.

Gynekolog

Nå skriver PJ Media at Yaniv er fornærmet fordi en gynekolog ikke vil behandle ham. Yaniv spør på Twitter: «Er dette lovlig?» Han skrev også at han var «sjokkert, forvirret og såret» og at «transpersoner må inkluderes». Han truer også med at han skal legge inn en klage på klinikken. Senere skal han ha slettet en del av postene.

Klinikken argumenterer enkelt og greit med at de er spesialister på vaginaer, noe Yaniv som biologisk mann rett og slett mangler.

Selvsagt mangler det ikke på reaksjoner på Twitter. Her et lite utvalg: