Cece Telfer mener konkurrentene har en fordel. Foto: NCAA
Del saken

Cece Telfer vant 400-meter hekk for kvinner i NCAA, som er det nasjonale mesterskapet for universitetsidrett i USA, skriver Daily Mail.

Så sent som januar 2018 konkurrerte Telfer i herreklassen. Men før sesongen 2019 har Telfer gjennomført en kjønnsoperasjon. NCAA tillater mannlige idrettsutøvere å delta i kvinneklassen hvis de undertrykker sitt testosteronnivå i et år.

Les også: Transkjønnet mann vant VM i banesykling for kvinner

Mange reagerer negativt, og mener at transkjønnede idrettsutøvere har en urettferdig fysisk fordel.

Foto: Franklin University

Telfer, som ble født og oppvokst som Craig, kom i mål 1,72 sekunder før nærmeste konkurrent, noe som er utklassing på denne distansen.

Telfer hadde ikke noe suksess mens han konkurrerte med guttene, og var i 2017 ikke rangert blant de 200 beste i sin klasse.

Robert Johnson skrev i  Let’sRun.com:

– Det faktum at Telfer kan endre kjønn, for så umiddelbart bli en nasjonal mester, er et godt bevis på at kvinneidretten trenger beskyttelse.

Også Australias mester Tamsyn Manou reagerer, og sier det er urettferdig at Telfer kan konkurrere og vinne i kvinneklassen:

– Jeg mener det er viktig at folk forstår at dette ikke handler om kjønnsidentitet. Dette handler om hva du er født som, og hva ditt biologiske kjønn er.

Her kan du se gulløpet: