Billie Eilish. FOTO: Universal Music Norge
Del saken

Tidligere denne måneden ble det bekreftet at Billie Eilish skal fremføre tittelsangen til den kommende James Bond-filmen No Time To Die – og i dag er låten ute.

Den 18 år gamle multi-platiniumselgende og grammyvinnende Billie Eilish har skrevet tittellåten No Time To Die med sin eldste bror, som hun vant Grammyprisene med, Finneas.

Billie Eilish er den yngste artisten i historien som har skrevet og spilt inn en James Bond-tittelsang.

– Vi er glade for å kunngjøre at Billie og Finneas har skrevet en utrolig kraftig og rørende sang for No Time To Die, som er fantastisk laget for å fungere innenfor den emosjonelle historien i filmen, sier Michael G. Wilson og Barbara Broccoli, produsentene av No Time To Die.

Sean Connery har hatt rollen som James Bond i flere av filmene med de mest kjente «evergreens», som for eksempel Goldfinger, From Russia with Love og Thunderball. Mandatory Credit: Photo by Granger/REX (8744356a)/ Scanpix/ NTB

Veldig opprømt over å få være en del av det hele

Eilish selv sier ifølge en pressemelding fra Universal Music Norge at hun gleder seg over oppgaven hun har fått:

– Det føles sprøtt å være en del av dette på alle måter. Å kunne lage temasangen til en film som er en del av en så legendarisk serie, er en enorm ære. James Bond er den kuleste filmserien noensinne. Jeg er fremdeles i sjokk.

Hun sier at det å få skrive temasangen for en Bond-film er noe hun har drømt om å gjøre hele livet.

– Det er ikke noe mer ikonisk sammenkobling av musikk og kino enn slike som Goldfinger og Live And Let Die. Vi som står bak føler oss så heldige å få spille en liten rolle i en så legendarisk filmserie. Lenge leve 007, heter det fra Eilish.

Fan av Eilish

– Det er noen få utvalgte som spiller inn et Bond-tema. Jeg er en stor fan av Billie og Finneas. Deres kreative integritet og talent er uten sidestykke, sier Cary Joji Fukunaga, regissøren av den kommende James Bondfilmen.

James Bond-filmen No Time To Die er den 27. filmen i rekken.

Første film om den britiske agenten kom i 1962 (Dr. No) og den siste så langt i 2015 (Spectre).