Adam, Tracey og Emma, kort tid etter fødselen. Skjermdump.
Del saken

Tracey Smith (31) ble født uten livmor. Hun var derfor ikke i stand til å bære fram et barn. Da stilte bestemor opp!

Tracey Smith og kjæresten Adam (40) hadde svært lyst til å bli foreldre, men siden Tracey ikke hadde funksjonell livmor kunne hun ikke bære fram et barn selv. Hun spurte da sin mor om hjelp, skriver Daily Mail.

Emma Miles (55) hadde allerede gjennomgått overgangsalderen, men legene fant at hennes livmor var i god nok stand til å bære frem et barn. Selve unnfangelsen skjedde ved IVF (in vitro fertilisering), og det resulterende embryoet ble så implantert inn i Emma.

Innsats

Før dette var aktuelt måtte Emma slanke seg for at kroppen skulle tåle en graviditet. Hun måtte ta av hele 38 kilo! Det klarte hun, en imponerende innsats for å hjelpe sin datter i å oppfylle drømmen om å bli mor.

I tillegg måtte Emma gjennomgå hormonbehandling. Graviditet i så fremskreden alder er ikke risikofritt, men familien bestemte seg for å ta sjansen.

16. januar ble Evie Siân Emma Smith født ved hjelp av keisersnitt, en helt frisk jente som veide 3,73 kilo. To uker senere giftet de lykkelige foreldrene seg.

Emma Miles sier til Daily Mail:

– På tross av alderen min var jeg ikke bekymret for å føde. Jeg fokuserte fullt ut på å gjøre denne spesielle tingen for min datter (…) Jeg har tilbudt meg å gjøre det igjen hvis de skulle ønske en liten søster eller bror til Evie.

Emma Miles er en av de eldste surrogatmødrene i Storbritannia noensinne. I 2011 var 57 år gamle Pamela Butler surrogatmor og fødte sitt eget barnebarn. I 2016 skjedde det samme med Anastassia Ontou, en 67 år gammel bestemor fra Hellas.