E. Jean Carroll avbildet i New York nylig. (AP Photo/Craig Ruttle)
Del saken

Elisabeth Jean Carroll har i mange år skrevet en spalte i damebladet Elle ved navnet «Ask E. Jean». Berømmelsen ble ikke mindre når hun nylig anklaget Donald Trump for seksuelt overgrep.

Hendelsen skal ifølge Carroll ha skjedd i 1995 i en garderobe hos luksusvarehuset Bergdorf Goodman. Carroll sier Trump tvang seg på henne og «delvis eller helt» (hun husker ikke) penetrerte henne ved tvang. Hun anmeldte ikke saken den gangen, fordi hun ikke ville «fremstå som et offer».

Donald Trump avviser alle anklagene og sier at han aldri har møtt henne, og at hun uansett ikke er hans «type». Det eksisterer ingen bilder fra overvåkningskameraer i butikken som kan bekrefte historien. Men i artikkelen vises et privat bilde hvor Carroll og Trump deltar på samme fest i 1987, så de har møtt hverandre, selv om Trump selvsagt kan ha glemt dette etter 32 år.

Carroll sier at hun etter hendelsen i 1995 ikke har hatt sex, «begjæret for begjæret er borte» og hun har mistet sexlysten fullstendig.

Ny bok

Carroll har nå skrevet boken What Do We Need Men For?: A Modest Proposal, og det var under promotering av boken i magasinet New York at hun gjorde anklagene mot Trump kjent.

Den opprinnelige planen var å reise rundt i USA og besøke byer oppkalt etter kvinner, for å stille spørsmålet: «Damer! Hva trenger vi menn for?» Hun utdyper:

– Hele det kvinnelige kjønn ser ut til å være enige om at menn er blitt et irritasjonsmoment med løgner, utroskap, stjeling, falske forklaringer, trakasseringer, drap, de stemmer inn overgrepsmenn til høyesterett og truer hverandre med langtrekkende kjernefysiske våpen og så videre.

Men siden #MeToo eksploderte som følge av Harwey Weinstein-saken endret hun planer. Nå handler boken om hennes personlige erfaringer og alle de skrekkelige mennene hun har møtt i sitt liv. Donald Trump er en av de 21 utvalgte.

The Guardian gir boken en god anmeldelse og kaller den «underholdende» og «en nytelse å lese». Carroll ble forøvrig i 1964 kåret til Miss Cheerleader USA.