Kaylen Ward bytter nakenbilder mot donasjoner til hjelpearbeidet etter skogbrannene i Australia. Skjermdump Twitter
Del saken

Instagram-modellen Kaylen Ward har samlet inn millioner av kroner til støtte for hjelpemannskapene etter de voldsomme skogbrannene i Australia.

Minst 25 mennesker har mistet livet, mange tusen har flyktet fra flammene. Millioner av dyr har dødd og man frykter at dyrearter som koalaen kan bli utryddet. Dette ville Ward gjøre noe med.

Metoden er enkel og genial: Alle som kan dokumentere at de har donert minst 10 dollar til dette formålet, blir tilsendt et nakenbilde av den 20 år gamle modellen, skriver The Guardian.

– Folk kommer alltid til å ha sine meninger, spesielt når man jobber innenfor dette feltet. Hvis du gjør det for en god sak og vet innerst inne at du er en god person, behøver du ikke la noen komme under huden din eller få deg til å føle deg liten, sier hun.

Ward kaller seg The Naked Philanthropist på Twitter, hvor hun lanserte kampanjen 4. januar.

Dagbladet har også skrevet om saken, og forteller at hun har måtte ansette fire personer for å hjelpe henne med å håndtere pågangen.

Negative reaksjoner

Selv om Ward har samlet inn masse penger til et godt formål, opplever hun negative reaksjoner. Blant annet er hennes Instagram-konto stengt, og hennes egen familie tar avstand fra stuntet. Men Ward bryr seg ikke, hun vil redde koalaen.

Ward var et av temaene den populære podcasteren Joe Rogan tok opp i sin sending 6. januar. «La henne være naken», mente Rogan.