Douglas Murray er homofil. Men du ser neppe den konservative forfatteren halvnaken i Pride-paraden. Foto: Wikipedia
Del saken

BBC synes å anta at folk med tilknytning til LGBT-miljøet har helt spesielle preferanser i politikken.

Forfatter og Journalist Douglas Murray reagerer i en oppgitt artikkel i The Spectator. Murray, som selv er homofil, er aktuell med boken Madness of Crowds, hvor han tar et kraftig oppgjør med identitetspolitikken.

BBC har altså publisert en video som skal gi upartiske råd til LGBT-miljøet foran det kommende valget i Storbritannia.

«Videoen presenteres med en arrogant upartiskhet av en BBC-journalist (…) iført sjarmerende blå neglelakk. Kameraet fokuserer ofte på neglelakken, som for å bevise for oss at dette er en virkelig queer produksjon», skriver Murray.

Så hvilke saker skal man være opptatt av hvis man er LBGT? Murray er ikke overrasket over utvalget: Det handler f.eks. om hvordan partiene stiller seg til «hatkriminalitet»:

«Vi blir presentert for et bilde av et lesbisk par som ble angrepet på en London-buss tidligere i år, som om dette er et reelt tema i valgkampen.»

Les også: Lesbisk par som ble slått til blods med utspill mot Boris Johnson

Ellers så advares det mot politikere som bruker feil og splittende språk, altså «retorikk»:

«Fordi selvsagt er noen ord mer enn ord, og kan ha feige, skjulte intensjoner – det som blir sagt høres fornuftig ut men er i realiteten kun det første skrittet mot uunngåelig undertrykkelse, pogromer, folkemord etc.»

Hvorfor dette er en ekstra viktig sak i valgkampen for alle i LGBT-miljøet blir ikke forklart nærmere.

Infantilisering

Så er det spørsmålet om Gender Recognition Act (GRA), loven om at alle skal kunne velge sin egen kjønnsidentitet uansett biologi. Det tas for gitt at alle i LGBT-miljøet støtter en avvikling av biologien, og er villig til å underkaste seg postmoderne idéer uten rot i vitenskap eller virkelighet.

Det er noe nedverdigende over det hele, en infantilisering av en svært lite homogen gruppe mennesker, sukker Murray:

«Men fakta er at alt dette, som forsøker å normalisere LGTB-saker, feilaktig fremstiller alle LGBT-personer som totale skrullinger (weirdos).»

Murray peker på hvor viktig dette valget er: Det handler om Brexit eller ikke. Betyr ikke dette noe, også for en homse eller en lesbisk? Hva med skatter, distriktsøkonomi, boligpriser, nasjonal gjeld og andre, normale politiske temaer? Er ikke «ikke-binære» og transer opptatt av slikt?

Murray avslutter:

«Hvorfor kan ikke BBC anta at LGBT-personer er like opptatt av slike saker som straite, «cis», heteronormative venner og familie? (…) Hva med å anta dét? Selv om dette kanskje ikke lar dere ha det like moro med neglelakken.»

Her kan du se den omtalte BBC-videoen: