Aylar Lie. Foto: Tore Meek / Scanpix
Del saken
Aylar Lie vant ikke fram med søksmålet mot Strawberry Publishing etter omtalen av henne i Petter Northugs selvbiografi. Isteden må hun betale sakskostnader.

Den tidligere glamourmodellen og nåværende pokerspilleren mente boka inneholdt privatlivskrenkende opplysninger om henne, og krevde 100.000 kroner i erstatning fra Strawberry Publishing.

Isteden endte hun opp med null erstatning og en regning på 8.266 kroner i sakskostnader, skriver Dagbladet , som henviser til en dom i Forliksrådet forrige uke.

– Aylar Lie har opplevd uttalelsene i boken som belastende, og mener at ytringen gjelder svært personlige forhold som må anses å være av sensitiv karakter. Det anføres at nevnte opplysning krenker Lies rett til privatliv, og at hun har krav på erstatning, heter det ifølge avisen i dommen.

Retten fant at det likevel ikke er sannsynliggjort at «Lies æresfølelse eller omdømme objektivt sett har blitt krenket gjennom ytringen som er grunnlaget for erstatningssøksmålet», og mente forlaget dermed ikke hadde brutt loven.

Etter at Lie klaget på innholdet i boka i oktober i fjor og ville ha den tilbakekalt og endret, valgte forlaget å komme henne i møte og fjerne et avsnitt om henne i Northug-boka «Min Historie».

Forelegger Magnus S. Rønningen i Strawberry Publishing sier til avisen at han er glad for at saken er et tilbakelagt kapittel. Det har ikke lyktes avisen å få kommentar fra Lie eller advokaten hennes, Tony Vangen.