Danielle Parhizkaran-USA TODAY SPORTS TPX IMAGES OF THE DAY Scanpix/NTB
Del saken

Den australske karikaturtegneren Mark Knight anklages for å ha brukt «rasistisk og sexistisk symbolikk» i en tegning av tennisstjernen Serena Williams.

– Godt gjort å redusere en av vår tids største sportskvinner ved å bruke rasistisk og sexistisk symbolikk og omgjøre den nest største idrettskvinnen til en ansiktsløs rekvisitt, tordner Harry Potter-forfatter JK Rowling på Twitter.

Tegningen viser Williams som tramper rasende på racketen sin med en smokk og med dommeren som spør Williams’ motstander Naomi Osaka om hun ikke bare kan la Williams vinne.

Bakgrunnen for tegningen er at Serena Williams kalte tennisdommer Carlos Ramos en løgner og en tyv under helgens US Open-finale. Den amerikanske stjernen var så sint at hun smadret tennisracketen og gråt underveis i en kamp 20 år gamle Naomi Osaka fra Japan vant.

Superstjernen fikk også en bot på til sammen 17.000 dollar, som tilsvarer 143.000 kroner, for sin dårlige oppførsel under finalen.

– Jeg så verdens største tennisstjerne få et stort raseriutbrudd og oppføre seg barnslig. Tegningen handlet om hennes dårlige oppførsel på banen og hadde ingenting å gjøre med kjønn eller rasisme i det hele tatt, sier karikaturtegner Knight til den australske tv-kanalen ABC.

(©NTB)

[email protected]