Illustrasjonsbilde. / AFP PHOTO / PETER PARKS
Del saken

En australsk flyktningaktivist i 60-årsalderen har giftet seg med en asylsøker som er omtrent halvparten så gammel som henne selv. Det rapporterer Daily Mail.

Australske Dianne Baumann, som har nektet å oppgi sin alder, giftet seg med Mohsen Norozi, en en asylsøker internert i en flyktningeleir på Manus Island i Papua Ny Guinea, sent i fjor. Baumann har sverget at de skal leve sammen «i lang tid fremover», skriver den britiske tabloidavisen.

– Jeg vil ta vare på henne i fremtiden. Jeg bryr meg om henne. Er det et problem?, spurte den 31 år gamle asylsøkeren.

Norozi var internert, og bodde i Papua Ny Guinea, etter å ha blitt flyttet fra Christmasøya. Flyktningaktivisten Dianne Baumann benekter at de har giftet seg slik at Norozi kan få visum.

– Jeg tror ikke at noen ville ha giftet seg for visum, fordi det er latterlig. Jeg bryr meg ikke om hva andre tenker. Mohsen og jeg vet hva vi tenker. Dere kjenner ikke meg, sa hun.

Hun ønsket ikke å uttale seg om sine følelser for Norozi, da hun mente at dette var «personlig». Heller ikke Norozi kunne si noe om hvorvidt paret er forelsket.

De to håper at flyktningavtalen mellom Australia og USA blir implementert, slik at de kan bo i USA.  Det er velkjent at president Donald Trump avskyr denne avtalen, som medfører at asylsøkere blir overført fra Australia, som fra før har internert asylsøkerne i Papua Ny Guinea og på Nauru, til USA.