Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.com
Del saken

Trodde du pene mennesker levde enkle liv? Da må du tro om igjen. 

En ny studie at det ikke alltid er en fordel å være vakker: Det viser seg at fysisk attraktive mennesker ikke er heldige med kjærligheten. 

Gjennom fire studier ved Harvard University er konklusjonen at mennesker med høy grad av fysisk tiltrekning skårer dårlig i romantiske relasjoner. 

Flere alternativer  

De fire studiene er basert på ulike utgangspunkter: 

I studie 1 har forskerne tatt utgangspunkt i de som ranker høyt på attraktiv-skalaen i årbøker. I studie 2 har forskerne sett på høyprofilerte kjendiser. I studie 3 fokuserte på linken mellom det å være attraktiv og å ha flere valgmuligheter, mens de i studie 4 har forskerne sett på tilfredshet i forholdet linket mot det å være attraktiv. 

Studiene viser at pene mennesker skiller seg oftere, spesielt i studie 1, og at pene mennesker oftere bryter ut av forhold når de ikke er fornøyd med forholdets tilstand – fordi de rett og slett har flere alternativer.  

Mer utsatt  

– Man skulle kanskje tro det var omvendt, at pene mennesker også har hell i kjærligheten. Men de fleste mennesker har perioder hvor de er litt lei av kjæresten sin eller tenker at vedkommende er mer irriterende enn vanlig, og det er nok større sannsynlighet for å avslutte forholdet i dårligere tider hvis det er mange beilere som venter, sier Thomas Winther, familieterapeut og sexolog ved Curasenteret, til KK.no.  

Om disse valgmulighetene er uheldig, kan kanskje diskuteres. Om enkelte velger å bli i forhold fordi de mangler valgmuligheter, vitner nødvendigvis ikke om at de er bedre i romantiske relasjoner. 

Studien viser imidlertid at sårbarheten i relasjoner hvor partene anses for å være svært attraktive, er større og dermed er pene menneskers kjærlighetsliv mer ustabilt og utsatt.