Ariana Grande, illustrasjonsfoto. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)
Del saken

Pete Davidson var inntil nylig kjæreste med superstjernen Ariana Grande, som i tillegg til musikken er mest kjent for to ting:

Hennes konsert i Manchester 22. mai 2017, som endte med et tragisk islamsk terrorangrep som tok livet av 22 mennesker, mange av de unge jenter.

Og hennes skandaløse oppførsel, i den såkalte smultringskandalen, hvor hun tilsynelatende slikker på utstilte bakevarer og erklærer at hun hater amerikanere.

Nå er det Pete Davidson som får gjennomgå etter en smakløs opptreden i Saturday Night Live, hvor han sier om den republikanske kandidaten Dan Crenshaw:

– Det kan kanskje overraske deg, men dette er en kandidat til Kongressen fra Texas, og ikke en leiemorder i en pornofilm. Pete avslutter med:

– I´m sorry, I know he lost his eye in war or whatever.

Unnskyld, jeg vet han mistet øyet sitt i krig eller noe sånt, liksom.

Du kan se et kort klipp av episoden i denne rapporten fra Fox News.

Dette har i patriotiske miljøer skapt mange og sterke reaksjoner. Men «offeret» Dan Crenshaw, tidligere elitesoldat i Navy SEAL, som altså mistet et øye i Afghanistan etter at en veibombe (IED) gikk av i nærheten av ham, reagerer forbilledlig. Han sier i klartekst at det er bra om man forsøker å ikke fornærme folk, og at man forsøker enda hardere å ikke bli fornærmet. Når det er sagt setter han ikke pris på at veteraners handikapp brukes som grunnlag for smakløse vitser.