Illustrasjonsfoto: Pixabay
Del saken

Apple har lansert en tøffere gjennomgang av alle apper, som på en eller annen måte er relatert til koronaviruset og covid-19, for å hindre at noen tjener penger på useriøst vis.

I de fleste krisesituasjoner vil det være snyltere, som på et eller annet vis ser mulighetene for å tjene penger på andre.

Så også med utbruddet av koronaviruset, der det blant annet er solgt apper, som på et eller annet vis skal «bistå» den som kjøper appen med opplysninger knyttet til viruset.

Med den enorme omtalen virus-utbruddet har fått i media de siste åtte ukene er det gode penger å tjene for den som på smart vis kan selge seg inn hos kunder, som er usikre og føler de trenger mer kunnskap om viruset og utbruddets omfang etc.

Dette vil Apple sette stopp for.

Kun apper fra etablerte helseorganisasjoner tillates

Det ser nå ut til at Apple velger å tillate kun apper knyttet til koronaviruset og covid-19, som kommer direkte fra etablerte helseorganisasjoner, melder CNBC.

Alle som gjør et søk etter «koronavirus» eller «covid-19» i App Store vil få svært få apper tilgjengelig som er spesifikt målrettet mot virusutbruddet i søkeresultatene.

Fire uavhengige utviklere forteller CNBC at de ikke har fått lov til å publisere sine iOS-apper, som viser statistikk om spredningen av viruset. Dette til tross for at dataene de har brukt kommer fra pålitelige kilder som Verdens helseorganisasjon.