Illustrasjonsfoto: Pixabay
Del saken

Apple kan la deg ta tilbake den tekstmeldingen du skulle ønske du ikke hadde sendt i neste versjon av iOS.

Apple tester angivelig en ny funksjon, som vil la iPhone-eiere trekke tilbake meldinger sendt via iMessage, Apples teksttjeneste som er innebygd i iPhone-meldinger-appen, ifølge vanligvis godt informerte MacRumors.

Når en melding trekkes tilbake, vil både avsender og mottaker bli varslet via liten skrift i tråden, sier MacRumors-artikkelen.

Det er imidlertid uklart om det vil være en tidsbegrensning som det er med Gmail. På Googles e-posttjeneste kan du justere innstillingene dine for å velge om du vil ha muligheten til å avslutte en e-post fem, 10, 20 eller 30 sekunder etter at den er sendt.

Siden dette ville være en iMessage-funksjon, vil denne funksjonen sannsynligvis bare fungere når du sender tekstmeldinger til en annen iPhone, iPad eller Mac-bruker – ikke de som bruker Android-enheter.

Tester flere nyheter

Dette med å kunne trekke tilbake en tekstmelding har Apple ikke bekreftet, men det skal ifølge MacRumors være en av flere oppdateringer Apple angivelig tester for iMessage, som kan komme i selskapets neste store iPhone-oppdatering, forventet å bli kalt iOS 14.

Andre funksjoner Apple angivelig tester inkluderer en skriveindikator for gruppesamtaler – det vil si de små prikkene du ser når noen skriver – samt en nevner funksjon for å tagge andre personer i en gruppemelding.

Det å forbedre iMessage har vært et fokusområde for Apples programvareoppdateringer de siste årene, spesielt ettersom rivaler som Facebook Messenger har gått fra å sende apper til å være fullverdige plattformer som er i stand til å koble til tredjepartsapper over de siste årene, melder MacRumors.

Apple avslører vanligvis sine nye programvareoppdateringer i juni og slipper dem deretter på høsten.