Johnny E. Williams er assisterende professor i sosiologi ved Trinity College. Skjermdump fra video.
Del saken

En professor ved Trinity College Connecticut møter storm av kritikk fra tidligere studenter for å ha tvitret «Whiteness is terrorism.»

Man er altså i følge professor Johnny E. Williams definert som terrorist kun på grunn av sin hudfarge.

Williams skrev dessuten: «Alle som identifiserer seg som hvite (uten unntak) bidrar til og er medskyldige i systematisk hvit rasisme/hvis overlegenhet.»
Nå blir hans rasistiske uttalelser sterkt kritisert av tidligere studenter ved universitetet.

Hartford Courant skriver at det ikke er første gangen Williams blir kritisert for ytringer på sosiale medier. 9. april skrev han på Facebook: «White kneegrows trenger masse terapi og en runde god, gammeldags juling.» På spørsmål om han refererte han den konservative Candace Owens, svarte han bekreftende, men la tid at han også tenkte på andre, bl.a. ekteparet Obama.

«White kneegrows» er et begrep som henviser til svarte mennesker som bøyer kne og tar parti for de hvite, og dermed bidrar til undertrykkelsen av det hvite patriarkatet. Williams forklarer i en epost:

– Det er mange sosialt definerte svarte mennesker som har internalisert hvitheten -– som en måte å vite og eksistere i verden. De og andre tror selv de er hvite, handler utfra denne ideen, og bidrar til å opprettholde den systematiske hvite rasismen.

Kapellet ved Trinity College, Hartford, Connecticut. Shutterstock

 

For to år siden var Williams involvert i en lignende skandale som tvang ham til å ta permisjon en periode fra Trinity College mens universitetets ledelse undersøkte påstandene. Den gang ble hans ytringer godkjent under prinsippet om akademisk frihet, og han fikk gå tilbake til jobben:

Han ønsket at ofre etter skytingen i Alexandria skulle dø. «Akademisk frihet», mente Trinity College den gangen. Her et innslag på Fox News:

Fox News har også rapportert om Williams:

Heldigvis jobber en samlet venstreside, både i USA og Europa, mot hatytringer og polarisering. Hva med å starte med sine egne?