Credit: Reuters Fotograf: Mario Anzuoni
Del saken

Har det noen gang slått deg at kvinner oftere sjekkes opp av menn enn vice versa? Har du som mann opplevd å få konkurranse fra andre menn når du prøver deg på dama du gjerne skulle hatt med deg hjem og/eller blitt bedre kjent med?

Opplever du ikke at like mange kvinner henvender seg til deg som antallet kvinner du henvender deg til?
Da kan det hende du lider av det det samme som de aller fleste andre menn gjør: å være en ganske så typisk, normal mann. Kanskje har du litt bedre drag på damene enn de fleste andre menn, kanskje noe dårligere. Kanskje er du midt på treet. Uansett så har du ikke like godt drag på kvinner som det kvinner har på menn.

Kristin Spitznogle har tidligere beskrevet hvordan alfahannen også eksisterer blant homo sapiens, og kan velge og vrake i hvilke kvinner han ønsker ta for seg. De resterende mennene som er i det store flertall står igjen med «smulene» (dog selvsagt med variert nivå på sjekkeegenskaper også her). Kristin har helt rett.

Disse teoriene er hele grunnlaget for bøker som The Game, The Pickup Artist, m.m. som alle henvender seg til nettopp menn. Årsaken? Menn som gruppe vil i større grad gjenkjenne seg i følelsen av ikke å ha god tilgang på sex. Jeg vil faktisk påstå at kvinner vet svært lite om denne følelsen overhodet, ellers hadde det vel vitterlig eksistert et lass av selvhjelpsbøker også for dem. Og for ordens skyld vil jeg tilføye at der tilgangen på umiddelbar sex er skjevfordelt til kvinnens fordel, er tilgangen på å finne en «drømmepartner» man kan dele livet sammen med over tid mer likestilt. Jeg vil med dette innlegget komme med noen egne tanker rundt hvordan mannen kan øke sine sjanser på sjekkemarkedet.

La meg først påpeke at jeg aldri gjorde noe dypdykk i «pick up artist» infoen der ute, og derav muligens gjengir mye av poengene med kun en delvis forståelse for dybden i den. Informasjonen jeg så langt har lest har nemlig mange svært essensielle poenger, som har vist seg å fungere godt i praksis for dem som har tatt til seg denne. Teoriene virker å appellere til kvinners biologiske reaksjonsmønstre, heller enn samfunnsnormative uttalelser gjort av kvinner selv i diverse blekker opp i gjennom (sorry, men kvinner vet kanskje ikke alltid hva de faktisk vil ha). Noe jeg imidlertid har bitt meg merke i, er at det stadig snakkes om å ignorere kvinner for å få dem interessert. Dette er noe jeg synes trenger en justering.

Man skal ikke ignorere kvinner man ønsker å forføre, men man kan fint slå seg til ro med at man ikke alltid behøver respondere tydelig til enhver ting vedkommende sier. En feil mange menn gjør er å tenke at man pleaser kvinnen til sin egen fordel ved å gi mye overivrig og overtydelig respons. Dessverre vil kvinner kunne oppleve dette som lite selvstendig. Samtidig vil komplett overseelse heller ikke gjøre deg noen tjeneste.

Balanser det hele, og gi en tilbakemelding der du føler for å gi det

Det jeg oppfatter som det definitivt viktigste kortet du kan ha når du skal forføre kvinner, er å ha energi. Er du ikke en person med naturlig høyt energinivå, er rådet mitt å sørge for å ha forberedt deg på best mulig måte så kroppen oser av overskudd og våkenhet. Kanskje er det en runde med trening som må til, eller kanskje vil meditasjon hjelpe deg. Du vet nok allerede hva som stemmer for deg. Og la meg umiddelbart spesifisere hva jeg legger i dette: energi innebærer ikke at du skal prate som en foss. Derimot gjør energien jeg sikter til at du slapper fullt og helt av i kroppen og finner din balanse. Den fungerer nærmest som et mildt adrenalinkick. Du vil føle du får kontroll nettopp ved å gi opp behovet for å ha kontroll.

Når du kommuniserer vil du naturlig finne den riktige timingen, du vil legge riktig trykk på ordene som skal ha slagkraft, det du vil si vil komme naturlig og riktig. Har du funnet energien trenger du i grunn ikke flere tips. Da manøvrerer du deg allerede godt i terrenget. Alfahanner er alltid godt tunet i sin energi.

Samtaletemaer og kompetanse

Mangler du denne energien, eller klarer du ikke finne den? Da skal jeg forsøke komme med noen forslag til spesifikke grep. Når du snakker med kvinner du har fått en interesse for, se om du får til å snakke om temaer som genuint interesserer deg, og ta en hurtig avgjørelse på om du får medvind fra din samtalepartner. Ofte kan det hjelpe deg å ha god kompetanse på temaene du velger å ta opp. Selv de tørreste temaer som luftfuktighetens variabler i saltørkenen i Bolivia fremstår som «engasjerende nok» så lenge du utstråler at du vet hva du snakker om og utviser kompetanse.

Man bør samtidig ha vett nok til å ikke fordype deg i temaet i timevis, og se an når det passer med et temaskifte. Jeg anbefaler selvsagt at man ikke åpner samtalen rett på sak à la eksempelet over, men begynner med en passende introduksjon. Merk at å ha kompetanse på det man snakker om er like gjeldende om man har truffet riktig på energien sin.

Benytt kjemien til å ta steget videre. Merker du at du har en god tone med kvinnen du samtaler med? Eventuelt helt grei? Så lenge den ikke er åpenbart dårlig, ville jeg iallfall vurdert å se om du kan ta forbindelsen dere har videre. Synes du at det er krevende å anslå hvordan man fysisk bør gå frem for å signalisere at du er interessert i en seksuell forbindelse, kan det hende du heller skal gå for dialog. Jeg kan anbefale å prøve seg på litt hvisking i øret.

Her er det egentlig ingen grenser for hva man kan si, men man gjør lurt i å balansere det frekke med det elegante. Det viktige er at det du sier er genuint, og at du viser at du står inne for det. Erfaringsmessig er: «Jeg skulle gjerne tatt med deg hjem og gitt deg en omgang» helt innafor, når temperaturen ligger til rette.

Ikke la seg affisere av avvisninger

Hvis du opplever at samtalepartneren din avviser deg direkte, indirekte, eller blir sjekket opp av en annen mann; gjør ditt aller beste for å ikke la deg affisere av det. De fleste menn som har investert en del tid i lengre samtaler med en kvinne de har fått interesse for vil nok kjenne et lite ubehag av at kvinnen nå later til å hygge seg i samtale med det du kan regne som din konkurrent. Du vil imidlertid ikke tjene på å gi etter for denne følelsen. Kjenner du på irritasjon over situasjonen, gi slipp (pust med magen). Finn en annen samtalepartner, eller spill deg en runde biljard. Og viktigst, nyt det du gjør selv om det ikke var det som var planen! Opprettholder du denne roen kommer kanskje denne kvinnen tilbake  fordi hun fant ut at den andre fyren tross alt var mye kjedeligere enn deg.

 

Valget av den rette kvinnen kan være vanskeligere enn du tror

Har du noen gang gått etter en kvinne fordi du umiddelbart finner henne attraktiv, og kanskje kjenner litt på konkurransen fordi mange andre menn også kommenterer denne kvinnen i begjær? Kanskje er ikke dette en god strategi. Det er ikke nødvendigvis slik at man passer best sammen med den umiddelbare skjønnheten i praksis, som i tillegg vil få en drøss med tilnærmelser av andre menn. Jeg anbefaler å peile seg ut de kvinnene man oppriktig føler seg tiltrukket til, og dette pleier som regel å innebære flere egenskaper enn bare utseende. Er kjemien med en dame bare litt midt på treet, vær litt stolt og tenk at denne kvinnen trenger du ikke få med meg hjem for enhver pris.