Del saken

Piers Morgan, blant annet kjent fra TV-showet Good Morning Britain, går i en kronikk i Daily Mail i strupen på Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) etter at sistnevnte angrep Ivanka Trump for hennes opptreden på G20-møtet.

– Det er muligens sjokkerende for enkelte, men å være noens datter er ikke en kvalifikasjon, skrev den unge kongresskvinnen på Twitter.

Det er i forbindelse med en kort videosnutt fra sist G20-møte, som viser Ivanka forsøke å samtale med Macron, Lagarde, May og andre mektige personer. Klippet er på noen få sekunder, men er allerede på alle forsider. Målsetningen synes klar: Man skal latterliggjøre Ivanka Trump, og dermed indirekte hennes far, ramme den forhatte Donald Trump.

Morgan er ikke kjent for å holde igjen. Han sier rett ut at han anser Ivanka Trump for å ha mer klasse, være smartere og mer kvalifisert til å styre USA enn AOC, så «eks-bartenderen som ville ruinere landet i løpet av noen få måneder burde holde kjeft og slutte å sutre».

AOC responderte med en tweet som antyder at Ivanka Trump aldri har jobbet:

Piers Morgan latterliggjør dette i artikkelen i Daily Mail. Han påpeker at Ivanka Trump riktignok ikke hadde behøvd å jobbe. Allikevel har hun jobbet knallhardt i flere bransjer, og oppnådd suksess som modell, bedriftsleder, designer, samt styremedlem i en rekke selskaper etc. Hun gikk ut av Wharton School of Economics med toppkarakterer, og først etter å ha gjort suksess på egen hånd gikk hun inn i Trump-systemet.

Les også: Alexandria Ocasio-Cortez blir superhelt i ny tegneserie

AOC, et feministikon?

Hun er heller ikke redd for å være uenig med sin far om enkeltsaker offentlig, noe som sikkert er grunnen til at hun regnes som en viktig rådgiver for Trump-administrasjonen. Dessuten involverer Ivanka seg aldri i krangling på sosiale medier, hun lar all dritten prelle av med kjølig eleganse, mener Morgan. Han skriver videre:

– AOC liker å fremstille seg selv som et feministikon, og snakker kontinuerlig om behovet for å respektere kvinner (…) Hvordan passer hennes smålige angrep på Ivanka Trump inn i et slikt selvbilde? Hun latterliggjør Ivanka ved å antyde at hun aldri har jobbet, og kun har kommet i posisjon på grunn av sin far.

Morgan har merket seg at AOC tilsynelatende alltid er i spissen for mange av kampanjene på sosiale medier som ifølge Morgan er preget av mental svekkelse (demented). Han avslutter med en spådom om fremtiden:

– Det ironiske er at presidentvalget i 2024 kan bli utkjempet mellom Ivanka Trump og Alexandria Ocasio-Cortez. Hvis dét skulle bli en realitet, vil jeg med sikkerhet forutse at ikke bare vil Ivanka vinne, hun vil bli en mye bedre president enn en hyklersk eks-bartender som stadig sutrer og viser hvor sjalu hun er.