Skjermdump fra video. Alexandria Ocasio-Cortez and the «Freshman Force».
Del saken

Det bisarre sirkuset rundt den nye superstjernen i amerikansk politikk når stadig nye høyder: Nå skal Alexandria Ocasio-Cortez, kjent som AOC, fremstilles som superhelt i en ny tegneseriebok.

Kledd som en slags Wonder Woman erklærer hun til sine fiender «New party, who dis?» Begrepet stammer fra en mye omtalt tweet hun skrev i januar:

Boken er planlagt utgitt i mai av forlaget Devil`s Due Comics. De understreker at AOC på ingen måte er involvert. Boken har foreløpig tittel Alexandria Ocasio-Cortez and the «Freshman Force».

Les også: Michael Moore: – Alle føler at Ocasio-Cortez (29) er demokratenes nye leder

Satire

Ifølge The Guardian uttaler utgiverne at boken er «en satire rettet mot Washington som ikke lar noen slippe unna». Men ansvarlig redaktør Josh Blaylock antyder at han har stor sans for den unge politikere:

– Det er ingen hemmelighet at AOC har blitt den uoffisielle lederen av den nye skole, og har brakt liv tilbake til Washinton, noe som reflekteres av entusiasmen blant de som bidrar til dette prosjektet.

Han sier også at selv om de ikke er enige i alt, så har AOC vært et friskt pust til den nye Kongressen.

En del av inntektene skal ifølge forlaget doneres til RaicesTexas.org, en veldedig organisasjon som bistår immigranter juridisk.

Forlaget har tidligere publisert en tegneserie med en annen kjent politiker i hovedrollen: Barack the Barbarian.