Spellemannsprisen utdelingen foregår på Chateau Neuf. Årets Spellemann: Alan Walker Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Del saken

Alan Walker ble premiert med den gjeveste Spellemannprisen under musikkbransjens årlige prisfest på Chateau Neuf i Oslo lørdag kveld.

– Wow. Nå ble jeg så sinnssykt nervøs. Jeg vil først og fremst si tusen takk. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få sagt alt jeg vil si på så kort tid, sa artisten tydelig rørt fra scenen da han mottok prisen.

Prisen for Årets spellemann kåres av en spesialjury og går til den eller de som har utmerket seg spesielt i løpet av året som har gått.

Den norsk-britiske DJ-en og musikkprodusenten Alan Olav Walker startet sin musikkariere på gutterommet i Fana i Bergen.

Siden han slapp den første låten på videokanalen YouTube i 2012, har 21-åringen fått flere millioner visninger og turnert verden rundt.

– De siste fire årene har vært helt sinnssykt surrealistiske. Noen ganger spør folk om jeg kan beskrive det som har foregått. Det er helt umulig, sa han.

Det var låten «Faded» fra 2015 som førte til det store internasjonale gjennombruddet. I skrivende stund har låten blitt sett over 2,3 milliarder ganger på YouTube.

Fra scenen takket Alan Walker alle støttespillerne bak musikken, i tillegg til at han ga en ekstra takk til alle fans og dem som lytter på musikken.

– Uten dere hadde ingenting av dette vært mulig, konstaterte Walker.