Spis kjøtt for å holde deg mentalt frisk. Pixabay
Del saken

Mennesker som går på en plantebasert diett er to ganger så ofte avhengig av reseptbelagte medisiner mot mentale sykdommer.

Samtidig er risikoen for at de vurderer selvmord tre ganger høyere enn gjennomsnittet.

Dette hevder en studie som har undersøkt hele 160.000 mennesker. De fant også ut at en av tre vegetarianere sliter med depresjoner og/eller angst.

Konklusjonen er at vegetarianere har en signifikant høyere risiko for å rammes av depresjoner, angst og selvskading. Men forskerne bak studien antyder at det ikke er kostholdet som fører til dette, men at folk som velger å bli vegetarianere eller veganere allerede har svekket mental helse.

Det er forskere ved University of Alabama som har gjennomført studien. De sier i klartekst:

– Vår studie støtter ikke at det har psykologiske helsemessige fortrinn å slutte og spise kjøtt.

Depresjon, angst og selvskading

De som spiser kjøtt har bedre mental helse, hevder forskerne. Aseem Malhortra ar kardiolog og sier til Daily Mail:

– Generelt, hvis du vil unngå økt risiko for depresjon, angst og selvskading, så bør du spise kjøtt.

Også Nationen har omtalt studien

– Ifølge forskningen har de gjennomgåtte studiene, spesielt de med høy kvalitet, vist at de som unngår kjøtt har større risiko for å få depresjon og angst, skriver Food Navigator.

En av tre vegetarianere lider av depresjon eller angst i løpet av livet. De har også to ganger høyere sannsynlighet for å ta reseptbelagte medisiner mot mental sykdom.

– Risikoen og fordelen ved vegansk og vegetarisk diett har vært diskutert i århundrer, men vår undersøkelse viser at kjøttspisere har bedre psykisk helse, sier Edward Archer, en av forskerne bak rapporten.

Studien er publisert i Critical Reviews in Food Science and Nutrition.