Faren Jamie Spears og Britney Spears. Foto: AP
Del saken

Popstjernen Britney Spears ber en amerikansk domstol om å avslutte formyndersaken der faren hennes har kontrollert pengene og karrieren i 13 år, skriver NTB.

Spears kom med anmodningen overfor dommeren i et rettsmøte i Los Angeles sent onsdag kveld der hun kalte formynderiet «misbruk».

Britney Spears (39) ønsker ikke at faren James Spears skal være vergen hennes, noe han har vært i 13 år. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB

– Dette formynderiet gjør meg mer skade enn godt. Jeg fortjener å få et liv, sa 39-åringen i en lang og følelsesladd tale.

Faren James Spears har i 13 år vært hennes verge og kontrollert pengene hun har tjent som popstjerne.

Fansen hennes har engasjert seg kraftig i hennes situasjon. Kampanjen #FreeBritney er blitt et stort fenomen på nett, og dokumentarfilmen «Framing Britney Spears» tar for seg saken.

Les også: Britney Spears-markering varslet i Oslo

I rettsmøtet onsdag sa Spears at hun vil gifte seg med kjæresten Sam Asghari og få et barn med ham, noe formynderiet ikke har gitt henne tillatelse til.

Hun pratet raskt og brukte banneord mens hun leste opp en skriftlig tale i 20 minutter via lydoverføring til rettssalen.

– Jeg ønsker at dette formynderskapet avsluttes, uten noen evaluering, sa Spears til dommer Brenda Penny.

Hun anklaget faren for å nyte makten over henne, og illustrerte det med da hun ikke klarte å fullføre en rekke psykologiske tester i 2019.