Illustrasjonsbilde. Foto av Mood Board/REX (3668391a)
Del saken

Xstra har tidligere skrevet om den britiske tabloidavisen The Suns undersøkelser, som viser at mange britiske menn er skeptiske til å date alenemødre. Mange sier at de ville foretrukket å date en prostituert kvinne.

Men en sak har alltid to sider. Vi har saumfart nettet, forum og sosiale medier og funnet (minst) fem gode grunner til å date en alenemor:

1. Du kaster ikke bort tiden.

En alenemor sjonglerer allerede karriere og barn. Hun har ikke masse tid å kaste bort og vet hva hun vil. Om du ønsker å etablere deg, slipper du å kaste bort masse tid på usikre jenter som ikke vet hva de vil med livet sitt.

2. Små ting blir kjemperomantiske.

En alenemor har ikke masse tid til å gå ut på restaurant, kino, konsert eller teater. Å lage mat eller gå en tur sammen kan være mer enn nok romantikk. Og de sjeldne gangene dere har mulighet til å gå ut, blir det minneverdige stunder dere begge kommer til å huske lenge.

3. Hun har ting på stell.

For de aller, aller fleste kvinner er barna det kjæreste de har. Da må jobb, hus og økonomi også være på stell. Du slipper altså å date en jente som ender opp med å bli økonomisk avhengig av en mann med bedre inntekt.

4. Du får egentid.

5. Bonusbarn

Enten du selv har barn fra før eller ikke, så er det å bli kjent med og ta del i et barns liv en uendelig berikelse. Å bli kjent med og ta del i andre barns liv er noe du aldri kommer til å angre på. Stol på oss.

6. Hun har fått barn før.

Synes du det virker stress å bli pappa for første gang? Det er faktisk grunn til å være litt nervøs, for det er mye å passe på og læringskurven er sinnsyk bratt. Og selv om de fleste fikser det greit, er det unektelig en fordel at hun har vært gjennom dette før og vet hva som må være på stell før fødselen og de første ukene etterpå.

7. Større familienettverk.

Selv om mye kan sies om moderne familiekonstellasjoner, er det også fordeler. Om samarbeidet mellom mor og barnefar er godt, betyr det at du og dere får et større nettverk med muligheter for barnepass og hjelp i hverdagen, om dere velger å etablere dere.