I løpet av noen uker har Tom Moore (99) klart å samle inn 350 millioner kroner, toppe de britiske hitlistene og å få en plass i Guinness rekordbok for innsamlingsaksjonen sin. Foto: Joe Giddens / PA / AP / NTB scanpix
Del saken

Krigsveteranen Tom Moore (99), som samlet inn 27 millioner pund til kampen mot koronaviruset, har gått til topps på de britiske hitlistene.

Hitsingelen er en versjon av «You’ll Never Walk Alone» hvor Moore synger sammen med skuespilleren og vokalisten Michael Ball. Også et kor med medlemmer fra det britiske offentlige helsevesenet NHS er med på notene.

Fredag ble det klart at låta hadde gått til topps på hitlistene, og Moore ble dermed den eldste artisten som noen gang har innehatt denne posisjonen. Veteranen fra andre verdenskrig fyller hundre år 30. april.

– Dette er virkelig utrolig, sier 99-åringen i et BBC-intervju lagt ut på Twitter-kontoen hans.

Moore fikk stor oppmerksomhet da han tidligere denne måneden samlet inn penger til NHS ved å gå runder med gåstolen i sin egen hage. Han håpet å få inn 1.000 pund – men da han gikk siste runde, hadde et tosifret millionbeløp blitt samlet inn.

Så langt er 27 millioner pund, tilsvarende 350 millioner kroner, blitt donert av hundretusener av givere.

Moore har også fått to oppføringer i Guinness rekordbok: Som den eldste som har toppet de britiske hitlistene, og den som har samlet inn mest penger til et veldedig formål ved å gå.