Tanitoluwa (Tani) Adewumi, 8 år gammel sjakkentusiast. Skjermbilde fra GoFundMe.
Del saken

Tanitoluwa (Tani) Adewumi vant statsmesterskapet i New York for unger opp til tredje klasse. Han og familien rømte fra Nigeria i 2017 for å slippe unna terrorgruppa Boko Haram.

Dette er altså en kristen familie, og mange kristne har mistet livet i Nigeria som følge av Boko Harams terrorvirksomhet, skriver Daily Mail.

Tani spiller sjakk på lørdager og har blitt med i en sjakklubb tilknyttet skole. Resten av uken øver han på sjakk og annen hjernetrim på pappas laptop.

Familien bor fortsatt på et sted for hjemløse, mens de venter på resultatet av asylsøknaden. Faren har allerede to jobber, som eiendomsmegler og Uber-sjåfør.

På grunn av familiens situasjon slapp Tani å betale for å delta i sjakklubben. Nå er målsetningen å bli historiens yngste stormester. Da må han klare denne bragden før han er 12 år og syv måneder gammel, for å slå rekorden til Sergej Karjakin.

Tani får hjelp av klubbens leder Russ Makofski, som aldri har sett lignende framgang. Han har startet en innsamlingsaksjon for Tani og familien via nettstedet GoFundMe. Allerede er 46.000 dollar samlet inn.