Det kan være slitsomt å avvises. Illustrasjonsbilde. (Foto: Joe Raedle/Getty Images)
Del saken

I en ny undersøkelse utført av YouGov på oppdrag fra Match, kommer det også frem at hele 66 prosent er ganske enige eller helt enige i at nettdating åpner for uønsket eller dårlig dating-oppførsel. 26 prosent er helt enige, skriver Side 2.

– Muligheten for å kunne finne kjærligheten på nettet er positivt for veldig mange. Samtidig ser vi at det har sine negative sider som både vi, som tilbyr nettdatingstjenester, og brukerne våre må være seg bevisst. Én av farene er at det blir en upersonlig «bruk-og-kast»-kultur på nettet, sier Emélie Fauque, Nordics Market Manager for Match, i en pressemelding om undersøkelsen.

Mange blir «ghostet»

47 % har opplevd å bli «ghostet». Dette betyr at man kutter all kontakt med en potensiell partner uten hverken forvarsel eller forklaring. Slike brudd er naturlig nok lettere online enn ansikt til ansikt.

Slitsomt

Et flertall av de spurte har opplevd nettdating som slitsomt, og hele 77 % oppgir at de har tatt pause.

– Det kan oppleves som følelsesmessig tøft, og da velger mange å ta en pause. Nettdatingplattformene må ta dette på alvor, og innrette tjenestene sine på en måte som minimerer den negative opplevelsen. Det innebærer blant annet å ha god dating-folkeskikk høyt på agendaen, sier Fauque.

Men mange lykkes også: 67 % av de som var i et forhold oppgir at de har funnet sin nåværende partner via nettet. Så da er det kanskje verdt å holde ut litt «ghosting» og slit?