Illustrasjonsbilde. Pixabay. Foto: gangonm1993
Del saken

Gaystarnews bringer oss de skremmende tallene: 369 transer er drept i verden hittil i år. 28 av disse var bare tenåringer.

Det meldes om halshugginger, elektrosjokk, skyting og steining. Tallene ble presentert av The Transgender Murder Monitoring Project i forbindelse med minnedagen for transer som avholdes hvert år 20. november. I 2016 rapporterte denne organisasjonen at mer enn 2000 transer var drept verden rundt i løpet av de siste åtte år.

Tallene regnes dessuten for svært konservative. Mange drapsofre blir ikke nødvendigvis identifisert som transer. Tallene inkluderer kun de sakene som kan finnes på internett, og selv av disse sakene er det enkelte som blir oversett pga. språkproblemer etc.

Brasil topper listen
Antall drapsoffer har økt med 43 saker siden i fjor og 73 saker sammenlignet med 2016. Nok en gang er det Brasil som topper listen (167 drap) mens Mexico følger etter (71 drap). I USA har 28 transer blitt drept. Anslagsvis 62 % av de drepte jobbet som sexarbeidere, noe som øker risikoen for å bli utsatt for voldskriminalitet.

Særlig i Afrika mangler man oversikt over hva de riktige antall offer er. Gaystarnews presenterer noen av ofrene og deres historie, og det er ikke hyggelig lesning.