Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken

Han virker som en bra mann, og det ser ut til at det kan bli dere to i lang tid fremover. Men er han egentlig den rette?

Ikke gift deg med ham før du har lest deg gjennom denne listen, som er basert på en lengre lister Cosmopolitan har laget. En mann bør oppfølge følgende krav før du gifter deg med ham, ifølge det amerikanske magasinet:

1. Skryt

Han skryter stadig av deg. Om du har gjort karrieremessige fremskritt på jobben, eller bare funnet billetter til en kul film, kan han ikke la være å fortelle om det til alle han kjenner. Han er en av dine største fans. 

2. Gi og ta

Han har ikke noe problemer med å komme deg i møte, og inngå kompromisser for din skyld. Han flytter gjerne med deg om du får jobb i en annen by for eksempel. Dette bør selvfølgelig gå begge veier, slik at dere begge gir og tar i forholdet.

3. Deler verdier 

Dere bør være enige om dere skal ha barn eller ikke, og om hvem som eventuelt skal være hjemme de første månedene etter fødselen. Dere bør komme til enighet om hvor dere skal kjøpe hus om noen år.

4. Gentleman

Selv om dere allerede har vært sammen i flere år, er han en gentleman mot deg. Han åpner dører, og bærer deg hjem det siste stykket når du har så vondt i føttene fra å bruke høye hæler, at du ikke makter å gå selv. 

5. Han vil ikke forandre deg

Han prøver ikke å forandre deg. Dette selv om du kanskje roter mer enn ham, og at du ikke kan lage mat. Han bryr seg ikke. Han liker deg som du er.

6. Ekteskapet frister

Det er ikke bryllupsfesten som står i hodet ditt med tanken på å gifte seg med ham, men tiden etterpå. Du gleder deg også til bryllupsreisen, med noen uker kvalitetstid, bare dere to.

Les også: Det er sunt for helsa å være i et trygt parforhold

7. Dere har mestret et avstandsforhold

Om dere har vært gjennom et avstandsforhold, betyr det at dere begge har investert i forholdet. Dere kom dere gjennom en periode med avstand og venting. Etterpå ble alt så mye bedre. 

8. Savn

Det å si at dere savner hverandre er ikke bare en gest. Det er noe dere faktisk mener. Også når dere sist så hverandre for bare noen timer siden. 

9. Du setter pris på hans selskap, selv om du liker alenetid

Du setter pris på alenetid, og kunne ikke tenke deg å ha en romkamerat. Men akkurat ham vil du bo med. Du gleder deg til å dra hjem til ham igjen.

10. Dere snakker sammen

Han er den første personen du ringer til om noe inntreffer. Du pleide før å ta dette med familie og venner, men nå ringer du dem ikke like ofte.

11. Langtidsplanlegging

Det er uproblematisk å planlegge en ferie eller en annen begivenhet et halvt eller helt år i forkant. Du er ikke redd for at dere kanskje må kansellere, for du vet dere kommer til å fortsette å være sammen.

12. Trygghet

Du kan gråte foran ham, og være komfortabel med det. Han forstår når det er alvorlig, og når du bare har hatt en tøff dag.

13. Du klager ikke

Når vennene dine klager på kjærestene sine eller forteller kjipe historier om dater, har du ingenting å bidra med. Du har ingen slike problemer å klage på.

14. Familien

Han har sørget for å bli kjent med familien din, og har sørget for at du også har blitt kjent med hans. Han kan ringe faren din, og det føles helt naturlig. Det gir mening at du skal bli med i bursdagsfeiring for nevøen hans, også når han ikke selv kan komme. 

15. Venner

Han bryr seg om vennene dine. Har en av dem det vanskelig, foreslår han at du kan invitere han eller henne med på middagen dere to har planlagt for kvelden. Om han ikke har møtt dem på en stund, spør han om hvordan vedkommende har det.

Les også: Kvinner som får sex, men ikke kjærlighet

16. Han lar deg få ut frustrasjon

Om noe plager deg veldig, så kan det være nødvendig å gå gjennom den samme irriterende historien flere ganger, for å komme over det. Han blir ikke irritert av det, og avfeier deg ikke. 

17. Komplimenter

Han sier at du ser bra ut, og gir deg komplimenter, uten at det er en spesiell dag eller sammenheng. Selv om du ikke rakk og føne håret, og føler at sminken ble dårlig.

18. Reise

Dere reiser og opplever ting, uten å krangle mye. Det er viktig å kunne komme gjennom utfordringer uten å kjefte.