Brua jenta ble kastet ned fra. Dessverre landet hun ikke i vannet, nå er hun lam. Skjermdump fra video.
Del saken

En tenåring rasende av sjalusi kastet sin 17 år gamle kjæreste ned fra ei bru, slik at hun nå er lam fra brystet og ned, rapporterer The Mirror.

Det 17 år gamle offeret kan aldri gå igjen, og har ikke kontroll over en del naturlige kroppsfunksjoner, fikk man høre i Birmingham Crown Court forrige fredag.

Den tiltalte ble dømt til to år med «ungdomsrehabilitering», og slipper altså fengsel for den grove forbrytelsen.

Sjalusi

Paret krysset kanalbrua på vei hjem fra byen i september, da tiltalte anklaget offeret for utroskap med en felles venn. Deretter løftet han henne opp og kastet henne ut fra brua. Hun landet ikke i vannet, men på den asfalterte gangveien ved siden av.

Når han så at hun var alvorlig skadet og ikke i stand til å reise seg, løp han ned i et forsøk på å hjelpe henne.

Birmingham Crown Court

Dommen

Dommer Philip Parker sa under domsavsigelsen:

– Offerets skader er katastrofale og fullstendig livsforandrende. Dette er så tragisk som overhodet mulig. Hennes forventning om et liv i god helse, kanskje med ekteskap og egne barn i fremtiden, er fullstendig knust (…) Ingen straff som parlamentet tillater meg å gi deg kan noensinne kompensere for hennes tap og lidelser.

Dommeren sa også at det hadde blitt tatt hensyn til tiltaltes lærevansker og sene utvikling, samt at han hadde tilstått.

Men mange reagerer nok på at man kan fullstendig ødelegge et uskyldig menneskes liv, uten at det får noen straffemessige konsekvenser for gjerningsmannen.

Les også: 18 åring dyttet 16 år gammel venninne fra en 20 meter høy bro, slipper fengsel