Illustrasjonsbilde: Pixabay/Valiphotos
Del saken

Det finnes ingen andre årstider som kan måle seg med høsten for enkelte av oss. Høsten er uten tvil også den årstiden som får kose-radaren i gang.

Hva er vel bedre enn tradisjoner flettet sammen med håp og forventninger som leder til juletider og tid med familie? Mange av oss har hatt en fin sommer med varme, deilig mat og late dager. Men selv ferien kan bli litt for mye, og mangel på rutiner kan gjøre oss litt rastløse.

Her er en liste med ting å glede seg til høsten

1. Høsten byr på nydelige farger, både i interiør og mote. Tenk bare på hvor nydelig en stue ser ut med gule, grønne, brune og til og med oransjetoner. Her er det bare fantasien som setter grenser og du kan leke med fargene etter humør. Hva med en av høstens favorittfarger som faktisk gjør oss kåtere? Kanskje på tide med en runde malingsstrøk på soverommet.

2. Høsten byr på deilig liten kulde, og hva er egentlig mer koselig enn å surre seg rundt med strikketøy og deilige ulltepper? Som nevnt over her, så er fargene nydelige og humøret kan ikke annet enn å bli bedre med gode kosetepper. Mange butikker har høstsalg, men hvis du vil være ekstra miljøvennlig, så er finn.no et alternativt. Brukt er ikke farlig, og jo mer brukt vi kjøper, jo bedre for miljøet. For oss miljøbevisste er det ingen skam med gjenbruk.

Foto: Pixabay/
rawpixel

3. Varm kopp kakao med marshmallow. Og selvsagt må du nyte dette under noen deilige tepper og puter, mens du senker skuldrene etter en lang dag. Alternativt er det også velig godt med et glass vin med venninner på verandaen, mens du nyter både den deilige kulden og et godt selskap. Visste du at kakao ble brukt som styrkedrikk for soldater og polfarere? Now you know

4. Tente lys på stuen. Det er undervurdert hvor koselig mørketiden egentlig er. Når mørket melder sin ankomst, kan du tenne disse koselige duftlysene i ulike farger. På mitt bord har jeg valgt høstfarger i brun, gul og oransje. Det er ingenting som kan sammenlignes med den type belysning. Også dette kan gjøres billig ved å handles på salg. Kos trenger ikke å koste mye.

Ta med kjæresten eller ei venninne på tur.
Foto: Pixabay/
rawpixel

5. Fjelltur med kjæresten er en fantastisk måte å trene på, men også en fin måte å koble av og pleie forholdet på. Hva med å ta med seg kakao på termos, en digg salat i matboksen og dra ut på kjærlighetstur bare dere to? Nordmenn elsker fjellturer. Åtte av ti går i skog og fjell.

6. Venninnekveld er noe av det beste du kan bruke høsten til. Her har du allerede fått noe av det viktigste du trenger for en vellykket venninnekveld. Nemlig deilige tepper og tente lys. Men skal det bli en ordentlig koselig kveld, så trenger vi i min venninnegjeng noen liter vin og ost og kjeks. Også nyte dette i pysj da, mens kulden får herje utenfor. Det kan bare beskrives med et ord. NYDELIG!

7. Mange av oss planlegger julegaver allerede under januarsalget. Helt sant. Og jo nærmere vi kommer jul, jo mindre stress. Selv har jeg alltid hatt en regel om at desember skal være stressfri. Så fikk jeg barn, og desember var like stressende som alle andre måneder. Men enkle grep som tidlig innkjøp av julekalendere og julegaver har virkelig gjort denne travle måneden hyggelig for meg og mine barn. Jeg handler derfor resten i oktober og november og nyter gleden av å pakke inn gaver.

8. Kåper og hæler. Herregud så fint det er. Min favoritt mote i høst er lange kåper med strikkegensere og jeans. Høye hæler er et must og hvis du i likhet som meg har kost deg litt ekstra i sommer og fått par «love handles», så kan du bruke lag på lag så er det ingen som ser de forferdelige irriterende kiloene sommeren har tvunget på deg.

Tid for rutiner og savn.
Foto: Pixabay

9. Back to School-mentaliteten er befriende for mange. Faste rutiner, barn i skole- og SFO. Hvor mange foreldre har ikke feiret første skoledag? Innrøm det. Vi elsker første skoledag, og spesielt etter å ha brukt en hel sommer med å være kokk, servitør, lege, tjener og bleiemester i mange uker. Men nå som roen har senket seg, så er det utrolig hyggelig å dra på skogstur med arvingene. De idylliske fargene tvinger frem lekenhet og nysgjerrighet. Vær nysgjerrig med barna. Og for en fin trening. Løp, klatre og hopp med barna. Det er ikke bare en fantastisk fin trening, men også viktig for relasjonen mellom foreldre og barn. Lek er læring. Det trenger ikke være i mange timer. 15 minutter er mer enn bra nok.

10. Høsten er tid for refleksjoner. Hva med å melde deg på treningssenter eller lære å meditere? Det å meditere behøver ikke ta tid. Det kan du gjennomføre hvor som helst. Mens du står i kø i butikken kan du tenke på alle tingene du er takknemlig for. Det kan u også gjøre mens du pusser tennene. Du kan sette deg tilbake på en stol, lukke lynene og følge med på pusten. Fem minutter om dagen kan ha enorm betydning for stressnivået ditt. Meditasjon forandrer ikke bare hjernen, men det styrker også immunsystemet.