Det kan være slitsomt å avvises. Illustrasjonsbilde. (Foto: Joe Raedle/Getty Images)
Del saken

MSN livsstil gir oss noen gode tips om hvordan vi kan komme oss gjennom første date uten de største katastrofene. Det handler om å ikke fremstå for ivrig, samtidig som det heller ikke er bra å være kald og uinteressert.

Ikke snakk om eksen
Alle forstår at man har en fortid, men detaljene bør du droppe. Særlig hvis du har hatt mange forhold tidligere.

Ikke gi kjedelige komplimenter
«Så fin du er» holder ikke mål. Prøv å finne noe som skiller henne ut fra andre, noe som er helt unikt.

Ikke still for mange spørsmål
Du skal vise interesse, men ikke la det utvikle seg til et forhør. Hold litt igjen, la henne styre hva hun vil fortelle om fortiden sin.

Ikke snakk om din dårlige helse
Har du et irriterende utslett eller andre plager, så kan du diskutere dette med legen din. Ikke et bra tema på første date!

Ikke kom med frekke/sårende kommentarer
Sier seg selv, egentlig.

Styr unna ubehagelige temaer
Bli litt bedre kjent før du erklærer ditt politiske manifest eller klare holdninger om religion. Å diskutere porno er heller ikke noe tips for første date.

Vær forsiktig når du snakker om familien din
Det er greit med noen spøkefulle kommentarer om familien, men dropp timeslange utredninger om ditt forhold til din mor, eller om din lillesøsters mentale problemer.

Ikke spør om sex
Selv om daten gikk bra, ikke bli for pågående. Spør heller om dere skal treffes igjen, hvis daten virkelig gikk bra så takker hun sikkert ja.

Ikke vær for ivrig
Du kan gjerne sende en SMS og takke for en hyggelig kveld, men ikke to eller ti uten at du får svar. Og for Guds skyld: dropp det lange kjærlighetsdiktet!

Ikke si «jeg elsker deg»
Selvsagt kan man bli hodestups forelsket etter første møte. Men trekk pusten og slapp av litt før du erklærer din udødelige kjærlighet. Sjansen for at hun føler det samme etter noen timer er minimal. Vær tålmodig og ta tiden til hjelp.