Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken

Når regnet pøser ned og temperaturen synker ned mot frysepunktet, er det klart man oppholder seg mer innendørs enn utendørs. Men høsten kan også by på spennende opplevelser. Her noen eksempler, og best av alt: dette er tips som ikke vil knekke budsjettet ditt!

1: Lag skumbad i sølepytter

Ta med litt badeskum og bland i nærmeste sølepytt. Det er fryktelig moro å hoppe i sølepytter for de små, med skum blir det en ren fest!

2: Gå på skattejakt i skogen

Ta med de små til nærmeste skogholt, på jakt etter nøtter, kongler og fine blader. Så kan dere avslutte inne med en varm kopp kakao og litt kreativ lek med skattene.

3: Bli med barna på lek i mørket

Barna vil elske det hvis de voksne ofrer litt tid og blir med på f.eks «boksen av» eller rett og slett gjemsel. Det er både morsomt og litt skummelt når det er mørkt, og de fleste barn elsker det som er skummelt men allikevel trygt.

4: La ungene låne lommelykter

De fleste barn elsker lommelykter. Verden ser annerledes ut i mørket, og det er spennende å gå rundt med lommelykt for å lyse på ting. Kanskje dere kan legge ut noen «premier» rundt huset som barna kan lete etter?

5: Ikke glem soppturen

Dette er en kjekk aktivitet for hele familien. Er dere så heldige å finne masse kantareller så er det bare å spise så mye dere orker, resten kan du tørke for senere bruk. Hvis dere ikke finner sopp, så kan dere kanskje plukke blåbær?

6: Ta en tur på fjellet

Hvis dere bor i nærheten av et fjellområde, så er en fjelltur på høsten fantastisk. Ta på regntøy og gummistøvler og nyt de vakre høstfargene. Det er også kjekt å fyre opp et bål og steke pinnebrød.

7: Dra på juletrejakt

Det er selvsagt en stund til jul, men mange små gleder seg til jul omtrent hele året. Ta en søndagstur og forsøk å finne et perfekt juletre, som dere kan hente i desember (etter avtale med grunneier selvsagt).

8: La barna dra på innendørs telttur

Lag et telt av tepper og laken, gi ungene noe smågodt og hver sin sovepose, så kan de kose seg på telttur!

9: Fyr opp peisen og les en bok

Selv nokså store barn liker at de voksne leser for dem. Har du peis er det en fin anledning til å skru av TV-en og gi ungene en litt annerledes opplevelse. Hvis du ikke har peis kan noen stearinlys gjøre nytten.

10: La barna bake

Om det er boller, kake eller muffins spiller ikke så stor rolle. La de delta, grise og tøyse. Det tar bare ti minutter å vaske opp etterpå uansett. Og samtidig lærer barna noe nyttig!