Tilli Buchanan med sin advokat Randy Richards. Skjermdump ksltv.com
Del saken

Tilli Buchanan (28) ble i februar i år tiltalt for tre tilfeller av forseelse for seksuell krenkelse overfor barn. Bakgrunnen er at hun gikk toppløs i sitt eget hjem foran sine stebarn.

Forseelsen skal ha skjedd mens Tilli og ektemannen ryddet i garasjen. Begge skal ha arbeidet i bar overkropp. Da stebarna (13, 10 og 9 år gamle) lurte på hvorfor hun gikk toppløs, forklarte Tilli at hun er en feminist, og at alle burde få lov til å gå rundt i sitt eget hus med huden bar, ifølge Deseret News.

Nettavisen skriver:

– Jeg fortalte at at jeg som kvinne burde få gå i akkurat det samme som min ektemann og at man ikke skal være flau over dette, sier Tilli Buchanan til The Salt Lake Tribune.

Men ifølge avisen er ikke alle enige om det, og hendelsen ble til slutt fanget opp av offentlige myndigheter, selv om det fortsatt er uklart hvordan det skjedde.

Også Dagbladet har omtalt saken.

Uansett ble saken etterforsket og Tilli ble tiltalt. Tirsdag 20. november møtte Tilli i retten med sine to advokater.

Registrert seksualforbryter

Hvis Tilli blir dømt vil hun bli registrert som seksualforbryter, på samme liste som voldtektsforbrytere. Hennes ektemann er ikke tiltalt.

Assisterende statsadvokat Corey Sherwin sier til Deseret News at nakenhet er allment forstått som det å vise «nederste delen av kroppen, men også kvinners bryster».

Dommer Kara Pettit tok ingen avgjørelse i saken tirsdag. Hun mener saken er for viktig for en umiddelbar avgjørelse. Hun vil komme med sin juridiske konklusjon om to måneder.