Tidligere NFL-spiller Dana Stubblefield er dømt for å ha voldtatt en funksjonshemmet kvinne. Foto: AP/Jeff Chiu/NTB scanpix
Del saken

Den tidligere forsvarsspilleren for San Francisco 49ers, Dana Stubblefield, er dømt for å ha voldtatt en utviklingshemmet kvinne etter å ha truet henne med pistol. 

Stubblefield skal ha kontaktet offeret via en nettside der man kan leie barnepassere. Han inviterte så kvinnen hjem til seg i april 2015, skriver CNN.

På mandag ble Stubblefield funnet skyldig av en jury. Statsadvokat Jeff Rosen er fornøyd med avgjørelsen.

– Det har vært en lang vei for denne fantastiske kvinnen, og vi er takknemlige for at juryen har gitt henne en avslutning på saken og rettferdighet etter en skandaløs og voldelig forbrytelse, sier han.

NFL-stjernen som spilte syv år i San Francisco 49ers, tre år i Washington Redskins og ett år for Oakland Raiders, får imidlertid støtte fra sin advokat, Allen Sawyer, som mener han er blitt uskyldig dømt.

– Vi har mye informasjon som juryen ikke fikk tillatelse til å se, og som vi tror kunne hatt en virkning på avgjørelsen deres. Vi vil fortsatte å kjempe for mr. Stubblefields uskyld, sier Sawyer til The Guardian.