Spaghetti med reker, hvitløk, chili og ingefær. Foto: EM
Del saken
  •  
  •  
  •  

Dette er en kjapp og velsmakende hverdagsmiddag for travle dager. Ikke bry deg alt for mye om å være nøyaktig i målene!

Det er blandingen av finhakket chili, hvitløk og ingefær som danner smaksbildet i denne retten. For nesten tyve år siden gikk denne kombinasjonen under navnet «pornoblanding» blant kokkene på Bølgen & Moi. En tommelfingerregel er like mye av alt, så justerer man etter egen smak deretter.

Du trenger:
7-800 gr ferske reker
1 ss chili
1 ss hvitløk
1 ss finhakket ingefær
8 små tomater (store cherrytomater) delt i 4
Olivenolje
En raus neve finhakket persille (helst bladpersille)
Salt og pepper
Sitronjuice
500 gr spaghetti

Fremgangsmåte:
Her kan du godt finne frem woken du aldri bruker (hvis ikke bruk en vanlig steikepanne).

Pill rekene. Varm nokså mye olivenolje, det skal dekke hele bunnen og litt til. Tilsett «pornoblanding» når oljen er varm. Bruk gjerne mer chili, men jeg liker ikke alt for spicy mat. Jeg er litt pinglete på det området, faktisk!
La blandinga surre på middels temperatur i 3-4 minutter. Pass på at du ikke bruner hvitløken.

Tilsett tomatene, skru varmen litt opp. La det surre til tomatene mykner og faller litt sammen, dette tar noen få minutter. Krydre med en god klype salt og rikelig med nykvernet sort pepper. Smak til med sitronjuice, hvor mye du trenger avhenger av hvor syrlige tomatene er.

Servering:
Når pastaen er ferdig kokt al dente: Tilsett rekene og persillen, la det få litt varme, maks 30 sekunder. Bland pastaen med sausen og server umiddelbart. Det aller beste er å løfte pastaen ut av kokevannet med en klype og legge det i woken.

Men det går også fint å helle sausen i pastagryta etter at du har silt av vannet, du trenger ikke tilsette smør siden sausen er oljebasert. Spar gjerne på litt av kokevannet i tilfelle retten blir for tørr.

Bland godt sammen slik at sausen dekker all pastaen. Sett på bordet og server i skåler, avslutt med sort pepper.

Normalt sett serveres ikke parmesan til denne retten (eller andre som er basert på sjømat). Men dette står ikke i noen lov, så din egen smak avgjør (jeg kjører uten).

Vintips:
Enhver tørr hvitvin du måtte ha stående vil fungere, men hvis du har flaks har du en Tokay Pinot Gris fra Alsace. Dette er viner som tåler det relativt krydrete preget denne retten har.

God appetitt!

  •  
  •  
  •