Sinead O´Connor som katolsk prest. (AP Photo/Antonio Calanni, File)
Del saken

Sinead O′Connor fikk stor oppmerksomhet da hun nylig erklærte at hun hadde konvertert til islam, og endret sitt navn til Shuhada′ Davitt. Nå har Sinead/Shuhada erklært at hun ikke lenger vil spandere tid på motbydelige hvite mennesker, rapporterer den britiske gratisavisen Metro.

Kilden er hennes egne tweets. Først erklærer hun at alle oppfordringer til vold i Koranen er irrelevant for vår tid:

Deretter kommer erklæringen om at hun ikke lenger vil tilbringe tid med hvite mennesker, siden de er motbydelige:

Legg merke til at hun sier «hvite mennesker, hvis det er hva ikke–muslimer kalles». Det kan altså tolkes som at hun aldri vil tilbringe tid med de som ikke er muslimer, altså de vantro. I så måte følger hun lojalt Koranens bud om å ikke inngå venner med jøder og kristne (Koranen 5:51):

Å, troende! Ikke dann vennskap med jødene og de kristne, de er samlet som venner med hverandre (mot dere). Og den av dere som inngår vennskap med dem, han vil i sannhet bli en av dem. Sannelig, Allah veileder ikke det ondsinnede folket.

I kommentarene får hun ikke særlig mye støtte, hverken fra muslimer eller andre.

Den tidligere superstjernen ble ordinert som prest i en irsk ortodoks katolsk kirke sent på 90–tallet. Hun gjorde furore da hun i 1992 rev et bilde av paven i biter i protest mot de seksuelle overgrep i den katolske kirke. Hun har selv blitt utsatt for seksuelle overgrep og mishandling.

Det er fra tidligere kjent at Sinead O′Connor har slitt med psykiske problemer og rusmisbruk i en årrekke.

Nedenfor kan du se hennes megahit Nothing Compares 2U fra 1990, skrevet av Prince.