Kate McCann, med et bilde av datteren Madeleine i bakgrunnen. Foto: REUTERS /Chris Helgren
Del saken

Onsdag 3. juni kom det nye opplysninger om Madeleine McCann-saken. Nå reagerer familien.

Madeleine McCann forsvant 3. mai 2007 fra en ferieleilighet i Praia da Luz. Foreldrene var på restaurant med venner 50 meter unna. Saken fikk voldsom oppmerksomhet verden rundt. Også foreldrene har vært i politiets søkelys i forbindelse med forsvinningen.

Les også: Hva skjedde med Madeleine McCann?

Scotland Yard etterlyser informasjon om en 43 år gammel tysker i forbindelse med Madeleine McCann-saken, skrev Dagbladet.

Tyskeren skal ha bodd i området McCann forsvant, men flytte året før den angivelige kidnappingen fant sted, skriver Sky News. Politiet mistenker at mannen var i området da Madeleine forsvant. Se og hør har også omtalt saken.

Familien har på denne bakgrunn kommet med en uttalelse via talsperson Clarence Mitchell. Ifølge Sky News sier de at politiets nye opplysninger er «en viktig utvikling».

Les også: 13 år siden Madeleine forsvant, foreldrene håper fortsatt

– Gir ikke opp

– Dette virker å være den viktigste ledetråden politiet har fått siden Madeleine forsvant for 13 år siden, sier Mitchell.

Mitchell understreker at familien aldri har gitt opp håpet, men at de er realistiske.

– De vil at den eller de som er ansvarlig for forsvinningen skal straffeforfølges (…) De har aldri gitt opp at hun kan være i live og det vil de ikke før de får bevis for det motsatte. Likevel sier de at uansett hva som kommer ut av de nye opplysningene, ønsker de svar på hva som skjedde – også for å få fred.

Den omtalte tyske 43-åringen skal være fengslet i Tyskland for andre forhold.