Trondheim 20140424. RBK-spiller Nicki Bille Nielsen beklaget politiepisoden i København og er tatt tilbake i varmen hos Rosenborg. Her under pressekonferansen på Lerkendal tordag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Del saken

Den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen klarer ikke å holde seg lenge unna politiets søkelys. Mandag ble han pågrepet i København, melder dansk TV3.

Den danske TV-kanalen skriver at Bille ble pågrepet «ved middagstider» på Strøget i København.

Politiet i den danske hovedstaden bekrefter at en episode har funnet sted, men vil ikke opplyse om den omstridte fotballspilleren var involvert. Hans trener i Lyngby, Mark Strudal, går derimot langt i å bekrefte at Nicki Bille Nielsen er den pågrepne personen.

– Jeg er blitt informert om pågripelsen og er veldig lei meg på egne, klubbens og Nickis vegne. Men jeg og klubben har ingen ytterligere kommentarer før vi kjenner hele sakens omfang, sier han til TV3.

Luftpistol

Politiet i København opplyser at de i forbindelse med «uorden» har funnet en luftpistol. Ifølge avisen Ekstra Bladet har Bille brukt denne til å true en syklist.

– Jeg kan bekrefte at det har vært en episode, og at vi har pågrepet en person i forbindelse med uorden. I samme forbindelse har vi funnet en gjenstand som har vist seg å være en luftpistol, og vi undersøker nå om det er en sammenheng mellom de to episodene, sier vakthavende i København-politiet, Kristian Rhodin.

Han opplyser videre at den pågrepne personen er siktet i saken, men ikke for hva.

Urokråke

30-åringen Nicki Bille Nielsen sonet tidligere i år en fengselsdom på én måned på grunn av en voldsepisode i Monaco. Han vendte så tilbake til dansk fotball og Lyngby etter å ha spilt for greske Panionios.

Bille spilte for Rosenborg i 2013 og 2014. Også da kom han i trøbbel, blant annet for å ha bitt en politimann under en fuktig bytur i København. For den episoden ble han straffet med 60 dagers betinget fengsel og 80 timers samfunnstjeneste.

Bille ble også pågrepet av politiet etter bråk på byen i Trondheim i 2013. Og tilbake i 2009 fikk han betinget fengselsstraff og samfunnstjeneste for å ha delt ut et knyttneveslag.

(©NTB)

[email protected]