Meghan Markle syns det er vanskelig å takle all oppmerksomheten. Her holder hun en tale i Johannesburg i oktober. Foto: Michele Spatari / AFP
Del saken

Prins Harry og Meghan Markle kom nylig hjem fra et ti dagers besøk i Afrika. I et intervju med ITV åpner de opp om sine opplevelser den siste tiden.

Tom Bradby fra ITV reiste sammen med Meghan og Harry på turen, for å lage en  dokumentar om det kongelige paret. I dokumentaren forteller de hvordan det voldsomme mediepresset oppleves fra deres side.

Prins Harry frykter at historien skal gjenta seg, og henviser til hvordan hans mor Diana ble drept mens hun ble forfulgt av pågående journalister.  Harry sier også at han helst vil forlate Storbritannia, og at han godt kunne tenke seg å bosette i Afrika:

– Vi kom akkurat tilbake fra Cape Town, det hadde vært en fantastisk plass å etablere en base (…) Men med alle problemene som foregår her kan jeg ikke helt se hvordan vi kunne gjøre en reell forskjell, slik vi ønsker.

Paret skal uansett fokusere på Afrika i fremtiden:

– Resten av livet, særlig i jobbsammenheng, vil hovedfokuset være Afrika, særlig å bevare naturen.

– Det er 19 land på kontinentet som er en del av det britiske samveldet, det er mye å gjøre her, det er masse problemer men et enormt potensiale for løsninger.

På spørsmål om hvordan hun takler det enorme mediepresset svarer Meghan at de «tar en dag av gangen», men innrømmer at paret for tiden «eksisterer, vi lever ikke».

Les også: Harry og Meghan får kritikk for sin dobbeltmoral

Meghan fikk massiv støtte på Twitter under hashtagen #WeLoveYouMeghan nylig da et klipp fra dokumentaren ble sluppet hvor hun innrømmer at hun «ikke har det bra».

Fra midten av november skal paret ta seks ukers ferie for å lade opp batteriene og nyte familielivet. Paret har vært utsatt for massiv kritikk for blant annet å fly verden rundt i privatfly mens de snakker varmt om klimakrisen. De får også kritikk for sine uttalelser i den nye dokumentaren, blant annet for å innta offerrollen med et overdrevent fokus på seg selv og sine følelser. The Spectator kaller det hele «et spektakulært selvmål».

Dokumentaren ble sendt på ITV 20. oktober. Hele dokumentaren ligger ute på YouTube. Her et lite klipp: