Kristian Valen og kjæresten Karen Ånensen på rød løper under Gullruten 2019 i Grieghallen i Bergen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken

Det var under et show i Sandefjord at komikerstjernen måtte avlyse sitt show etter 30 minutter.

Fredag hadde 400 møtt opp på Hjertnes Kulturhus i Sandefjord for å se Valens show «Åsted Valen», men arrangementet skal ha blitt avlyst en halvtime inn i showet, skriver Nettavisen.

– Jeg beklager på det aller sterkeste det som skjedde under show i Horten og Sandefjord og den skuffelsen som publikum fikk. Jeg innser nå at jeg trenger hjelp og at jeg vil gjøre alt for å kunne komme tilbake som en ny og bedre Kristian, skriver Valen i en pressemelding.

Les også: Slik vet du at du drikker for mye

Seksjonsleder for kultur og kino i Sandefjord, Lars Fuglevik, sier at arrangøren ikke hadde andre valg enn å avlyse showet da det var åpenbart at Valen ikke var edru.

– Han var i en tilstand der det rett og slett var uforsvarlig å gjennomføre showet. Vi måtte ta en beslutning, og det var åpenbart at det eneste riktige var å avlyse showet, sier han.

Leder for Bakkenteigen kulturhus, Linda Berglund, bekrefter at avgjørelsen var riktig.

– Vi har fått rapporter om at Valen framsto ukonsentrert eller ruset på scenen. Om han var ruset, vet vi ikke, men det er ingen tvil om at flere er misfornøyde med forestillingen hans, og legger til at enkelte forlot salen underveis.

Fuglevik bekrefter at alle tilskuerne vil få refundert billettene sine.

Kristian Valen selv erkjenner at han har et problem som krever øyeblikkelig hjelp.

– Alkoholen har blitt en «følgesvenn» som over tid har tatt overhånd. Jeg innser at jeg må ha profesjonell hjelp for å kunne ta tilbake livet på vegne av min forlovede og jobben er jeg i dag i dialog med helsevesenet med tanke på øyeblikkelig behandling!, skriver Valen.