Fra den første kampen i 2018 som endte uavgjort. Foto: Reuters/Andrew Couldridge
Del saken

Når Tyson Fury fra England og Deontay Wilder fra USA møtes i ringen igjen den 22. februar så vil det smelle.

De to, som mange mener er de beste akkurat nå, hadde nylig en pressekonferanse i Los Angeles før sitt returmøte. Den første kampen som gikk i 2018 var et fyrverkeri av en kamp som endte med en uavgjort. Ingen av dem var fornøyd med det resultatet og begge sier at de skal vinne denne kampen på knockout.

Fury, som er den beste teknisk av de to, var nede to ganger i første møte, men i motsetning til Wilders andre motstandere som har måttet finne seg i å bli liggende i kanvasen, så reiste Fury seg som fugl Føniks fra asken og sto kampen ut. De fleste eksperter mente at Fury vant den første kampen på poeng, men det var kontroversielt fordi nedslagingen av Fury i 12 runde var så brutal at mange mente at kampen skulle ha vært stoppet.

Nå vil begge fjerne enhver tvil. Fury sa under pressekonferansen at han denne gangen skulle slå ut Wilder da han følte at dommerne ikke vil la ham vinne på poeng. Wilder, som antageligvis har det hardeste høyreslaget i boksehistorien, bare lo av det.

– Vi vet alle hva som kommer til å skje, sa han, med et hint til sin egen liste hvor 40 av 42 kamper har endt med en brutal knockout.

Fury er alt annet enn redd for Wilder, selv etter å ha blitt slått ned 2 ganger av ham i den første kampen.

– Jeg slår ut Wilder i den andre runden denne gangen. I den første kampen var jeg ikke fysisk sterk nok etter å ha gått ned så mye i vekt, sa han.

De to boksegigantene under gårsdagens pressekonferanse. Foto: Frederic J. BROWN / AFP

Fury ble kjent for verden etter at han vant over Wladimir Klitschko på poeng, men deretter forsvant fra rampelyset og kjempet en hard kamp mot depresjoner, alkohol og narkotikamisbruk. Ingen trodde at kjempen fra England som er fra en sigøyner familie og kalles for «The Gypsy King» skulle klare å komme tilbake til boksingen. Men det klarte han, og det med glans. Etter å ha fått hjelp med sine psykologiske problemer, begynte han den harde veien tilbake for å komme i form igjen. Kjempen som er 2.06 på strømpelesten veide over 180 kilo, men klarte å gå ned til rundt 118 kilo på kort tid ved hjelp av sin imponerende viljestyrke.

Wilder, som kalles «The Bronze Bomber», veier ikke mer enn rundt 100 kilo og er rundt 2 meter høy. Det gjør ham til en nokså tynn mann, men la deg ikke skue hunden på håret for her snakker vi om et brutalt monster i bokseøyemed. Wilder sier han har en splittet personlighet. Han er familiemannen Deontay Wilder til vanlig og monsteret «Bronze Bomber» i ringen. Han har kommet med en del kontroversielle uttalelser som at han ønsker seg en «body» i ringen. Han vil altså slå noen ihjel med den fryktede høyreslegga si. Hvor seriøs han er om dette er heller tvilsomt da boksingen har opplevd flere dødsfall i ringen, noe som utelukkende er tragisk for alle, inkludert sporten selv.

Wilder ble nylig invitert til Vatikanet i Roma hvor han møtte Pave Frans som selv er en stor fan av boksing generelt og av Wilder spesielt.

Men den 22. februar så smeller det. Hvem som vinner denne kampen hvor to ubeseirede og fryktede boksere møter hverandre igjen, er vanskelig å si. Wilder har fordelen av at han kan avgjøre kampen når som helst, men Fury er en særdeles hard og tøff mann som har en kroppsbevegelse som nesten er naturstridig for en mann av hans størrelse. Begge har en ufravikelig tro på seg selv. Her er det bare en ting å gjøre, og det er å få med seg denne kampen som garantert blir en klassiker.