Oslo er en av 30 utvalgte byer i IKEA systemet som skal starte opp med dette konseptet. Studioet ligger sentralt i Oslo i Akersgata 28. FOTO: Ikea
Del saken

Nå kan du gå tjue skritt fra Karl Johans gate og bestille ditt neste kjøkken fra IKEA. I møbelgigantens helt nye konsept – et planleggingsstudio – kan du få hjelp til å planlegge kjøkken eller garderobe, og få ideer og planer for andre rom fra en interiørdesigner.

– Åpning av planleggingsstudioet er en del av endringen IKEA går igjennom, og jeg er veldig stolt over at vi nå blir enda mer tilgjengelige for våre kunder. Ikke alle Oslo-folk har bil og vi vet det kan være tidkrevende å komme til og fra et av våre varehus, sier Clare Rodgers, administrerende direktør i IKEA Norge og hun legger til:

– Samtidig vet vi at kundene våre ønsker å se og ta på konkrete løsninger og produkter og få gode råd av våre hjeminnredningseksperter. Dette tilbyr vi nå midt i Oslo i vårt nye planleggingsstudio.

Nitti minutter planlegging av kjøkken eller garderobe er helt gratis i rådgivningssenteret. FOTO: Ikea

30 utvalgte byer

Oslo er en av 30 utvalgte byer i IKEA systemet som skal starte opp med dette konseptet, og det finnes allerede slike studioer i blant annet London, Paris, København og New York.

– Her i Oslo ønsker vi å legge til rette for en sømløs handleopplevelse også når du trenger å kjøpe mer komplekse løsninger som kjøkken og garderobe. Du kan bestille time på forhånd eller bare ta turen innom.

– Vi viser løsninger for kjøkken, garderober og bad, samt våre smarthjem-løsninger innen lys, rullegardiner og høyttalere. Ved å bestille tid med våre interiørdesignere, kan kundene få hjelp til å skape sitt drømmehjem, forteller Even Kvalheim som er leder for studioet.

I planleggingsstudioet kan du bestille varer og få disse levert hjem, men det vil ikke være anledning til å kjøpe og ta med seg varer direkte fra studioet.